Freeedag

En riktig mysdag har jag haft, pysslat på här hemma och myst MASSOR med Valter. Varit och handlat lite gott inför helgen och nu tänder vi ljus, spelar musik och jag och lilla V dansar tryckare medan A styr upp middag. Ikväll blir det biff, råstekt potatis och ett glas rött. Älska fredagar!


Slappar

Lilla älsklingen fick såå ont i sitt ben igår och var så himla ledsen, grät riktigt hjärt skärande... Men tillslut fick jag i han lite Alvedon och då blev det bättre. Lite varm och febrig inatt men annars har det gått bra.

Nu ligger vi kvar och myser i sängen men benet stör honom fortfarande, han ligger och sparkar och pumpar med det :(

Här vädret grått, trist och regnigt så vi ska bara vara hemma och mysa, jag och lilla V... Städa, tvätta och en massa kvalitetstid 


Ont ont ont

Idag hade vi tid på BVC för vaccination av lilla skroten, usch vad ledsen liten blev... Gjorde minst lika ont i mamma och pappa också, uff! Vår matglade lille skatt vägde idag 7 270 g och 62 cm, stora killen 

Nu lite lek med Felicia innan jag ska skjutsa henne till M och ikväll ska vi på kalas hos finaste Johanna.


Härliga människor

Idag på fm fick jag och Valter besök av ett gäng härliga mammor med barn, vi surrade och fikade så tiden bara sprang iväg :) Hämtade sen skatten på förskolan, och vi är ju ganska bra på att mysa och lyxa till det lite så vi spelade spel och åt glass :)

Nu ligger jag nöjd i sängen efter att ha avslutat dagen med ett Combat pass på Golds :) Hårt, svettigt och skitroligt ;D


Härlig morgon!

Underbart väder, strålande sol och lite kylig höstig luft. Lämnat skatten på förskolan, prommis med Johanna och sen kaffe och lite surr på det. Den här dagen har verkligen börjat helt perfekt 


Oh myy!

 
 
Felicia i sin nya onepiece inköpt på H&M
 
Vilket väder vi har haft inatt! Åska, blixtrar och verkligen ösregn... jag hade lite svårt att somna igår, tycker inte om sånt. Idag har vi inte heller något roligt väder, blåser som attans och regnar, så idag stannar vi inne... spelar lite spel och annat mysigt. Vaknade upp med en gryym träningsvärk imorse, men det är otroligt härligt att börja röra på sig igen... börjar ändå kännas ok i kroppen men det är 3 kg kvar tills där jag började och det går segt nu ;)
 
Ikväll kommer en efterlängtad Linas matkasse, vi blev verkligen jätte nöjd sist och det var så himla bekvämt. Men ikväll blir det pasta med skinksås på Villavägen och idag firar vi lille V som blir 3 månader idag, hurra!!

Slut som artist

Intensiv helg, tidig morgon, krassligt barn... Jag är jätte trött nu och kastar in handduken och går och lägger mig och läser.

Vi har bara varit hemma idag och fixat o rensat, mest i Felicias rum, jätte skönt att få det gjort. Avslutade dagen med Step Intervall på Golds, riktigt jobbigt och super roligt! Mina föräldrar var barnvakt och middagen stog på bordet när jag kom hem, tack!! Behöver jag säga att jag kommer sova gott inatt 


Gäsp

Blev en tidig morgon här hemma, men Felicia somnade så tidigt igår... Men efter några koppar kaffe är jag lite piggare trots att jag fortfarande skrotar omkring i mjukisbyxor :) Felicia är feberfri men väldigt snuvig så vi är bara hemma och tar det lugnt, och tråkigt väder har vi ändå. Men F blev lite rastlös så hon tog på sig regnställ och gummistövlar och gick ut för att plocka krusbär, sötnos 


Nämen?!

Min bror skulle tog min kamera och fotade Felicia idag när hon sprang så att jag kunde filma loppet... Men han kunde inte låta bli att fota sig själv och Lina också såå då får man väl skylla sig själv va, visste äre så?! ;)
 

En första gång för allt

 
 
 
 
 
Idag har Felicia sprungit sin första springtävling, Maxiloppet, ett 700 m långt lopp för barn mellan 4-12 år. Blev betydligt fler barn än vad någon räknat med tror jag, iaf över 300 st, jätte kul! Började med uppvärmning med Friskis och Svettis och sen gick starten för loppet. Efteråt fick alla som deltog en goodiebag från Ica Maxi. Felicia vaknade dock upp förkyld imorse men hon sa att hon orkade springa så då fick hon göra det, men ikväll var orken som bortblåst och det var bara tårar hela tiden och även lite feber var det. Jaa det är väl så när förskolan drar igång igen... men strax efter sju bad hon om att få gå och sova så då fick hon göra det min älskade skrotråtta. Jag kände mig lite otillräcklig som mamma ikväll när båda två grät samtidigt och ville ha min uppmärksamhet, men jag lovar er mina skatter att jag gör mitt bästa hela tiden ♥
 
Efter loppet hade Felicia bestämt att hon skulle gå med mormor på stan en sväng och det förstår jag för det var ingen dålig goodiebag hon fick av mormor, innehöll en hel del nya kläder inför hösten. Även Valter fick en påse med kläder, så mycket fint till dom båda, vad säger man?! Medans vi var på stan så fixade min pappa med lekstugan här hemma och den blir så himla fin. Mina barn har verkligen världens bästa mormor och morfar ♥
 
Kraam Anna
 
 
 

Nätshopping

 
Ny body till Valter (bild lånad från Ebbekids)
 
Det är faktiskt himla bekvämt med nätshopping, och himla tur för oss som bor i lite mindre städer att det finns när man vill ha lite mer valmöjlighet. Förra veckan hade dom jätte bra kampanjer på Members (vill ni ha en inbjudan så säg bara till så skickar jag), då klickade jag hem både ett par Cheap Monday jeans till mig och lite kläder till Valter. Har en tid kikat lite på kläder från Ebbe kids och nu hade dom en del på Members så då slog jag till och köpte två bodysar och ett par byxor, hoppas det är bra kvalitet också. 
 
Den här veckan hade dom Vincent skor Campadre och jag är verkligen jätte nöjd med dom tidigare jag haft till Felicia så då blev till att klicka hem ett par, perfekta att ha på förskolan i höst!
 
Nya skor till Felicia (bild lånad från Campadre)

Härliga fredag

Igår bokade vi hotell vid Arlanda natten innan vi åker till Kreta och Valters pass har vi hämtat ut så nu är det check på dom sakerna.

Det bästa med att det är vardag igen är att fredagarna blir så mycket bättre, helg känslan kommer :) I helgen är jag hemma själv med kidsen för A har åkt till Karlstad på landslagsläger, nu är säsongen igång igen... Så idag blir det bara mys hemma och Felicia har önskat lunch på donken och jag tror det blir så :) Kanske lite shopping till mig också, vi får se ;) Kom även ett paket på posten imorse, kan dagen börja bättre 


Godnatt

Gatufesten var riktigt trevlig även om V var ganska missnöjd och ville inte missa festen så det blev inte att sitta och äta i lugn och ro direkt.... Felicia cyklade och lekte och sen blev det hem för att säga godnatt. Själv betade jag av lite mer på min strykhög, den är gigantisk....igen ;)

Idag greppade V för första gången en av leksakerna i babygymmet, får se om det var en lyckträff eller om han kanske snart greppar lite saker :)


Just nu

Felicia leker med en kompis, Valter gymmar och jag stryker tvätt. Ikväll väntar gatufest på vår gata men för oss blir det en tidig kväll eftersom det är förskola imorgon. Sen är jag fast i Dallas nu ;) Fler som är det?


Vardag och rutiner

Så var vardagen och med den lite rutiner här, känns rätt skönt faktiskt. Nu börjar hösten som föräldraledig och det ska bli spännande att se vad den har att erbjuda :)

Storasyster är på förskolan, men bara fram till lunch för sen får vi besök, myys! V sover i vagnen ute så jag ska stöka undan från morgonen och fixa lite.


Godmorgon nya vecka!

Sista dagen innan allvaret börjar, imorgon är det dags att börja på förskolan för Felicia. Men jag ställde klockan även idag, simskoleplatserna släpptes imorse och då gäller det att vara på hugget :)

Men nu ska vi ta och bestämma vad vi ska hitta på idag, tror det blir lekparken och picknick :)


Härliga sommar

Men vilken värme vi fått, helt underbart. Idag blev det en dag i solen och på stranden, Felicia badade men inte mamman ;) Eftersom det är torsdag så skjutsade vi skatten till M och sen avslutade vi kvällen med en kvällsprommis. Men nu blir det sängen, Godnatt!


Underbara barn

 
 
 
Igår hade vi förmånen att få hämta Engla på förskolan så tjejerna kunde leka här hemma, vi hann med på lekpark, hinderbana, hoppa i vattenspridaren, pyssla och blåsa såpbubblor. Men det bästa av allt var när vi gick hem så gick tjejerna framför mig och pratade och jag fick lyssna till världens gulligaste samtal ♥
 
Började med att Felicia frågade Engla om hon visste var mitten på världen var och Engla verkligen funderade fram och tillbaka men svarade tillslut att hon inte visste. F svarade då efter en stund "jag tror det måste vara i Nya Zeeland", "jaa det har du nog rätt i" svarade Engla henne då. Men sa Felicia, eftersom jordklotet är runt så måste Nya Zeeland ligga under marken som vi går på och de blir ju jättekonstigt för då får ju dom dricka sin saft upp och ner.... Jaa sa dom båda fundersamt och sen började dom gapskratta. Underbara tjejer vad ni är gullig =)

Gårdagens Lina

 
Igår stod det "Cowboygryta från vildaste västern" på menyn från Linas matkasse. Detta var faktiskt en riktig hit, vi gillade det väldigt mycket alla tre. Felicia åt som aldrig förr och det är de bästa jag vet då hon varit lite kinkig med mat i sommar. Jag är såå nöjd att vi provade Linas matkasse, jätte skönt att slippa tänka på vad man ska äta, hoppas vi blir lika nöjd med resten av veckan =)

Han kan om han vill!

 
Men vem kan vara trött när V vaknar upp så här glad =)
 
Inatt har liten kompenserat mig för gårdagens natt, inatt tog han och sov från kl 22 till kl 05 imorse =) Jag önskar jag hade vaknat lite halvt chockad och känna mig utsövd men tyvärr så hade storasyster en mindre bra natt med mardrömmar. Hon ropade på mig någon gång och sen kom hon och kröp ner med mig så vi fick ligga och prata om massa mysiga och roliga saker så hon skulle tänka på annat och somna om. Sen låg hon tätt intill och kramades länge, men de är ju faktiskt lite mysigt också...
 
Jag förstår att den här natten förmodligen bara var en engångsgrej från lille V, men jag kan väl bara liite liite få hoppas att tänk om de händer en gång till?!
 
 
 
 

Dagens Lina

 
Dagens rätt ur Linas barnkasse var Lurig lax med krämig risoni och gurkig sallad. Vi tyckte alla tre att rätten var bra, risonin var lite för krämig för vår smak men allt sammantaget smakade absolut bra =) Rätten fick sammantaget betyget 4 av 5 av familjen på Villavägen!

Valters dop

 
Valters dop blev precis som vi hade önskat, fastän solen inte ville titta fram på oss så blev dagen alldeles perfekt. Vi döpte honom på stranden ute i Hästviken där mina föräldrar har sommarstuga och sen hade vi dukat upp till en enklare buffé och efter det var de kaffe och tårta. Valter hade förmånen att få bli döpt av sin egen farfar och fick även de finaste faddrar man kan få, Johanna och Mia. Vi hade två musiker som spelade piano och sjöng, vi hade valt "Välkommen till jorden" och "Älskade barn" som sånger och dom var helt fantastiskt duktiga. Sen det som toppade allt var att Felicia läste "Gud som haver" för alla och hon var så himla duktig, min stora älskade skatt. Stort tack till alla våra vänner och vår släkt som delade den här dagen med oss och gjorde den alldeles perfekt för vår lille skatt.
 
Går jätte trögt att ladda upp bilder så jag får helt enkelt göra ett nytt försök imorgon med alla dopbilder...
 
 
 
 
 

Upp och hoppa

Här är det en trött mamma, Valter åt varannan timme hela natten och han vaknade rätt missnöjd också... Undrar om det är något sånt här utvecklingssprång?! Finns tydligen ett vid tolv veckor och det blir han ju till helgen... Han är bara nöjd när han blir buren, får se hur rolig den här dagen blir ;)

Nu sover han iaf så jag passade på att ta en kaffe och kolla HM katalogen, hittade jätte mycket fint jag vill ha :) Undrar om det är för att jag längtat efter nya kläder så länge nu ;)

Nej, nu sparkar vi igång den här dagen, det är ju strålande sol :) Vad ska ni hitta på idag?


Vi testar

Ikväll kom Linas matkasse hit med leverans. Vi har bestämt oss för att prova Barnkassen, tror att den också går hem hos Felicia. Var ju lite roligt tyckte hon när man tex skulle få "lurig lax". Verkar vara många som vill veta hur kassen är så jag låter er veta vad vi tycker efter varje rätt vi lagar :)


Pustar ut

Hemma igen efter ett väldigt lyckat dop, det enda jag kan klaga på är vädret vi hade, men vi slapp iaf regn :) Dagen blev annars alldeles perfekt och Valter var den snällaste hela dagen. Jättefin sång och Felicia läste dikt för alla, då fick mamman bita sig i läppen och det gick ändå inte att hålla tårarna borta helt ;) Har jättemycket kort men idag är vi så trötta så dom kommer imorgon, Felicias bild får tala för hur vi känner oss ;)

Jag tog mig ut på en kort löprunda ikväll och sen blev det lite planka, känns bra! Imorgon är det lite vardag igen för då börjar A att jobba igen men Felicia har sommarlov en vecka till :)


På väg

Bilen är full packad, precis varit och hämtat blommor och nu är vi påväg till stugan för dop :) Vi ska inte gifta oss som några trott ;)

Vi ses imorgon igen!


Kvällsfika

Nu har vi landat i soffan efter en hektisk dag. Började dagen med en kortare löprunda, sen har det bakats pajer, varit på BVC, till kyrkan, lämnat skatten i Sundsvall, varit på Birsta, varit på Coop och ICA, phu!

Valter ligger och chillar i soffan framför OS och damfotboll. Han ligger och "pratar" för fullt, vet inte om det är tjejerna eller fotbollen som är roligast :)

Valter är en matglad liten kille som idag vägde 6 560 g, var 61 cm lång och huvudomfång på 40,5 cm :)


Regn regn regn

Ja vädret är ju ingen höjdare idag (heller). Vi hade laddat för lite lekparkshäng men istället fick det bli lite mys i soffan, spela spel och bakning, men det är ganska bra det också :)

Nu är det snart strax för vägning på BVC, innan måste vi bara svänga förbi kyrkan och hämta lite saker till dopet. Vi har egen präst (Valters farfar) så därför får vi fixa lite själva. Håll tummarna för oss att det blir bättre väder på lördag då vi ska ha utomhusdop.


Bjuda på en kaka...

 
 
 
Jag har ju en alldeles egen nu, och då är det ju såå mycket roligare att baka =)
 
Igår när vi skulle få besök så bakade jag en Silviakaka, var första gången jag gjorde den som en stor kaka, och den blev faktiskt jätte god. Mycket roligare än bara en vanlig sockerkaka. Många har säkert redan receptet men jag tänkte lägga ut det jag använde mig av för en rund springform.

Silviakaka

2 ägg
2 dl socker
1 dl vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
 
Glasyr

100 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
kokos
 
Vispa ägg och socker riktigt poröst, blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker och rör ner i smeten. Häll i vattnet och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten. Ställ in i ugnen i 175 grader, i 30 minuter. (nedre delen av ugnen)
Glasyren:
Smält smör i en kastrull, häll i socker och vaniljsocker. Vispa ner äggulan försiktigt. Låt glasyren svalna lite och bred den över den avsvalnade kakan. Strö över kokos.
 
 
 
 

Fixar

Felicia fick samtal från en kompis som ville leka, hon hoppade runt i hallen av glädje, ingen hemlighet att hon saknar sina förskole kompisar :) Vi passade på att fixa lite dopärenden och nu är det inte många dagar kvar...

Nu gör jag lillskroten sällskap som ligger och gymmar på golvet :) Funderar om jag ska snöra på mig löparskorna ikväll....


Full fart

 

Inte en lugn stund har det varit idag, ganska härligt tycker jag ändå med såna dagar men jag hann inte riktigt med allt jag behövde idag och det är mindre härligt. Dagen började med att pappa/barnens morfar (vad konstigt det kändes att skriva barnens... har jag två barn?!) kom för att hälsa på, han stannade hela fm och även på lunch, jätte mys tyckte Felicia =) När han gick fick vi mysigt besök av Fia och Nils, äntligen fick vi träffas, underbart!

Efter det var det dags för skatten att gå på kalas, lyckan var enorm att få träffa alla kompisar efter ett låångt sommarlov. Till middag sen fick vi sällskap av Mia och den efterföljdes av mitt nog livs roligaste "fia med knuff parti" och definitivt Felicias, för jag har aldrig hört henne skratta så mycket ♥
 

Dalarna

Vi hade underbara dagar på vår lilla mini semester, andra dagen besökte vi Leksands sommarland och det var en riktig hit. Vädret var inte kanon men ändå helt okej och det var faktiskt helt perfekt för då var det inte så mycket folk och inga köer. Felicia badade, åkte karuseller, gick äventyrsbana, hoppade hoppborg och skrattade massor, underbart!


Valter 2 månader

 
För drygt en vecka sedan så blev vår lilla skatt två hela månader, tiden går alldeles för fort nu... Men jag tänkte jag skulle göra en summering av Valter vid den här tiden.
 
♥  Är en mycket glad liten kille som älskar när man pratar med honom, har även börjat "prata" lite och göra små ljud ifrån sig.
 
♥ Är mycket mer vaken på dagarna och sover inte lika mycket längre.
 
♥ Kan hålla huvudet uppe korta stunder men är fortfarande inte så förtjust att ligga på mage.
 
♥ Tycker inte alls det är så farligt att byta blöja längre, utan det är ju ganska mysigt nu =)
 
♥ Har blivit mycket bättre i sin mage, har inte alls speciellt ont längre. Kombinationen av Minifom och Semper droppar var det som fungerade för Valter.
 
♥ Har storlek 56 eller 62 på sina kläder men mest 62.
 
♥ Äter fortfarande oftast två gånger per natt.
 
♥ Har hittat sina händer och tycker det är väldigt gott att ligga och äta på dom.
 
♥ Tycker väldigt mycket om att åka vagn och ligga i sin spjälsäng.
 
 

Tomteland



Vilken dag vi har haft, helt okej väder som faktiskt på eftermiddagen blev jätte fint med strålande sol. Idag har vi gjort Tomteland och det var ett paradis för skatten, troll, älvor och tomtar. Ett riktigt sagoland, där det var teater, häxrock, häxskola och där man kunde besöka tomtens verkstad. Felicia var jätte nöjd när vi vandrade ut samtidigt som parken stängdes.

Vi fortsatte sedan till Mora där det blev middag på en uteservering vid Siljan och efter det blev det till att slappa
på hotellrummet. Tre av fyra sover och jag ska göra dom sällskap nu =)
 
 

Järvsö

Första stoppet på vår roadtrip blev Järvsö där vi tänkte göra ett besök på Järvzoo och sen skulle vi vidare till några kompisar på middag innan vi rullade vidare. När vi började närma oss så tokregnade det ute så vi stannade för lite lunch i Ljusdal och inväntade bättre väder, sen hade jag fått tips om en inredningsaffär där, Kardemumma, vilken pärla =) Jag kommer definitivt göra fler besök där!
 
Vädret blev bättre, för en stund... för när vi skulle gå in på zoo så öppnade sig himlen så vi bestämde oss för att vända. Och när vi hade packat in allt i bilen igen så började solen lysa, jamen kul! Men Felicia ville åka och leka istället så vi gav oss iväg till våra vänner där alla hade en super kväll och em med jätte god mat och trevligt sällskap, tack för det =)


RSS 2.0