Trött och effektiv?

Här har vi haft en ledsen Valter som varit vaken massa gånger inatt och bara legat hos mamma och småäta, jag testade att ge han gröt igårkväll med förhoppning om att han skulle hålla sig mätt längre men han fick bara ont i magen istället. Ändå har han ätit mer och mer gröt nu under drygt en månad så jag trodde inte det skulle vara någon fara =( Så idag känner jag mig sådär härligt överkörd och är grymt trött men det är bara att bita ihop för jag har MASSOR att göra idag. Planen är att vara supereffektiv idag, vi får väl se om jag klarar av det med så lite sömn?!
 
Har tänkt hinna städa, göra klart till advent, baka, fixa klart julklappskalendern till Felicia, laga mat och annat fix för imorgon ska vi ha 40-års kalas i huset. Andreas är borta nästa helg då han fyller så därför öppnar vi dörrarna imorgon istället ;)
 
 
Denna ska få gå varm idag är planen ;)

Sneak peak

Fixar och grejjar lite i Valters rum som håller på att snaart bli färdigt, nu saknas bara lite "lulllull" som gör rummet lite mysigare. Har valt att ha vitt på alla väggar med lite färg på annat, rummet kommer gå i turkos/blå/grön och ikväll satte vi upp mobilen ovanför hans säng för nu har vi bestämt hur det ska vara möblerat. Imorgon ska vi sätta upp bilderbokshyllan som jag hittade på Åhlens och sen även lite tavlor och en ljusslinga.
 
 
 
Byggklossar från Jabadabado
 
 
Ljusslinga från Cable and Cotton
 
 
 
 
Den här hyllan hittade jag på Åhlens

 
 

Första pepparkaksbaket

Det blev pepparkaksbak idag, med julmusik i bakgrunden så det blev precis som skatten ville =) Mamman njöt av lukten i köket, glad skatt med lite mjöl på kinderna, nynnandes på julmusik samtidigt som hon kavlade pepparkaksdeg ♥ Bakade allt nästan själv, de gjorde hon också =)
 
 
 

Vilken bonus!

Jag har alltid sagt till Felicia att under tiden jag är hemma så får hon självklart stanna hemma med mig och Valter om hon själv skulle vilja någon dag. Men förskola och kompisarna lockar alldeles för mycket :) Men den här veckan har hon varit trött på em/kvällen och imorse sa hon att hon hellre ville vara hemma och ta det lugnt. Hon ville baka pepparkakor och lyssna på julmusik, underbart tycker mamman ;) Ska iväg på ett snabbt möte på mitt jobb vid lunch men annars ska vi bara mysa hemma!


Otroligt god saffranskaka

Igårkväll skulle min pappa komma hit med ett litet paket till Valter och då tog jag och bakade Leilas goda saffranskaka, såå god och saftig. Klart den bästa saffranskaka jag har ätit =) Väldigt enkel att göra också så vill man inte baka lussebullar till första advent så är denna ett väldigt bra alternativ. Hittade inte min "riktiga" sockerkaksform och tror att den blir kanske liite godare i en sån =)
 
 
 
Lelias saffranskaka
 

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
0,5 g saffran
1 msk ljus rom
 
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Koka upp mjölken tillsammans med saffranet.
4. Smält smöret och rör ner mjölken, blanda det sedan med äggsmeten.
5. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten.
6. Smörj en sockerkaksform och bröa den med kokosflingor. Fyll med smeten.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
 
 
 

Godmorgon onsdag!

Här vaknade vi upp till ett liiite vitt på backen och någon minusgrad ute, och de verkar ju faktiskt som det ska snöa i helgen och vi kommer få en vit första advent, vore väl helt underbart =) Natten har varit helt ok med tanke på att Valter är lite hängig, han hade inte lika mycket feber idag men är rätt så snuvig. Själv känner jag mig faktiskt bättre och har inte hostat alls lika mycket under natten och morgonen så det kanske äntligen är påväg att vända. Fick tråkigt nog ställa in både mitt steppass igår och mamma/barn idag men kroppen sa helt enkelt ifrån. Nu ska jag stryka lite julgardiner och sätta upp adventsljusstaken i köket, snart så är det klart för advent.
 
Tisdag igår och då brukar vi oftast hämta Engla på fritids till Felicias stora lycka och det finns inga som kan skratta så mycket som ni två tillsammans =) Och på fredag väntar sleepover, första gången Felicia har en kompis som sover över, det är stort! ;)
 
 

Hipp hipp hurraaaa

 
 
Klart man måste få paket när man fyller ett halvår =)
 
Idag fyller världens finaste lilla Valter sex månader, det har redan gått ett halvår.... Ett halvår sen jag fick den finaste morsdagspresent jag bara kunnat drömma om. Så liten och så självklar, känns som tiden gått så fort men ändå är han en så självklar del av vår familj ♥
 
Annars har vi idag varit på mamma/barn träff på förmiddan men vi borde nog ha stannat hemma för jag känner mig fortfarande krasslig och när vi kom hem visade det sig att Valter hade 39 graders feber =( Han är något gnälligare och ynkligare än vanligt men han är ändå tapper vår lille kämpe och skrattar rätt mycket ändå ♥

Playdate

Nu ger vi oss iväg på mamma/barn träff och den här veckan ska vi vara hos Johanna och Oskar.
 

En huligan är född =)

 
Inte riktigt men lilla skroten går fram här hemma med sin gåstol så det bara smäller i skåpluckorna, har inte riktigt lärt sig att backa och vända än så när det tar stopp så skriker han rakt ut så trumhinnorna håller på att spricka. Enda gången han inte skriker är när han kommer fram till vårt sideboard i köket där jag har en "hyllamedreklamochskräpsomjagborderensatförlängesedan" och där älskar han att riva ner allt på golvet. Tack för det sa mamman och fick en spark i baken, behöver jag säga att det inte ligger ett enda papper där nu ;)
 
Idag har vi bara varit hemma, riktigt tråkigt grått och regnigt väder ute så det passade jättebra. Jag är fortfarande lite krasslig med hostan från hell som bara river i bröstet och gör ont ända bak i ryggen, hållt i sig alldeles för länge nu så jag hoppas det vänder snart. Jag har ändå lyckats varit rätt effektiv idag... har ritat och spelat spel med Felicia, städat, tvättat flera maskiner, strykt undan lite tvätt, börjat sätta upp lite adventsstjärnor och Felicia fick även klä sin lilla gran som hon har på sitt rum. Ohh jag älskar skenet från stjärnorna, tända ljus, lukten av glögg och julmusik i bakgrunden... snälla snön kom till advent =)

Tittut

Tänk om man bara kunde förstå hur man tar sig fram, då vore de så mycket roligare. Jag blir ganska frustrerad nu... Men snart så ;)


Att älska Sushi

Idag fick Felicia bestämma lunch och hon ville absolut gå och äta Sushi, gott! Hon älskar verkligen de, har nu ätit 10 bitar lax ;D

Nu ska vi fortsätta på stan och göra lite ärenden och hoppas på bra fynd!


Inte som en vanlig torsdag...

Brukar i vanliga fall alltid skjutsa Felicia till M på torsdagar men den här veckan åker hon dit imorgon kväll. Hon är bjuden på kalas imorgon, stort för henne, gå på kalas en fredagkväll med pizza :) Så vi laddar för en mysdag imorgon då vi ska luncha på stan och hitta lite julklappar.

Nu är de finalen av Hela Sverige bakar och en kopp te i soffan!


Svar nej...

Nee... De blev inte särskilt mycket bättre med eget rum, men vi får väl ge det några nätter får vi se. Det är nog bara att inse att sömn är överskattat ;) Vi (läs jag) har inte gjort ordning Valters rum än men nu känns de verkligen som jag vill de om han ska börja sova där, han måste ju få det lite mysigt och fint.

Idag har vi varit på lunchdate hos Johanna och Oskar, Valter var väldigt trött till en början men de blir väl så när man inte sover på nätterna.

Nu ska jag sätta igång och stryka gardiner till Valters rum så dom kommer upp idag :)


Fullt upp

Igår hade vi mysig mamma/barn träff här på förmiddagen, alltid lika trevligt att träffas. Vi försöker träffas varje tisdag och har gjort det ett par månader nu och det är otroligt att se alla söta små hur dom växer och utvecklas =) Efter det var de dags att hämta Felicia på förskolan och sen direkt iväg för att hämta Engla på fritids så dom fick leka på em. Sen avslutade jag kvällen med att ha step, känner mig lite krasslig och förkyld men det gick riktigt bra ändå.
 
Idag har jag haft mamma/barn pass på morgonen och sen tänkte jag försöka städa lite här idag. Tänkte även hinna möblera om lite =) Ska flytta in Valters säng till hans blivande rum och se om han sover bättre för det här går inte, han har vaknat varannan timme varje natt senaste två veckorna... behöver jag ens säga att min kropp skriker efter sömn?! Vi gör ett försök och ser om det blir bättre, håll tummarna är ni gulliga ;)
 
 
Sötaste lilla Oskar ♥
 
 
Syskonen har hittat Youtube =)

Bakning x2

 
Imorgon ska vi träffas här hemma med vår "mammgrupp" så jag och Felicia bakade Leilas tekakor och sen bakade jag även två filmjölkslimpor. Älskar mitt recept på filmjölkslimpa, brödet blir så himla saftigt så det måste ni prova =) Tekakorna har jag inte smakat än så dom får vi se imorgon hur dom smakar, även om dom nog är godast varma med lite ost och marmelad, men det får bli nästa gång!
 
 
Filmjölkslimpa

3 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågkross
2 dl vetekli
2 msk bikarbonat
3 msk brödkryddor
1 liter lättfil
1,5 dl mörk sirap
1,5 dl lingonsylt
 
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner filen, sirap och lingonsylten.
 
Fördela degen i två smorda avlånga bakformar och grädda i 175 grader i 60 min. Låt limporna sedan stå ca 10 min innan du tar dom ur formen.

Vecka 47

Här har vi haft en lugn och skön förmiddag, Felicia är lite småförkyld så hon vi har suttit och pysslat lite och sen har hon även tittat på Disney en stund. Vi har bjudit min pappa på lunch och nu håller jag på att diska och stöka undan från den. Felicia sitter just nu och gör garnbollar och Valter kör omkring i gåstolen, en ganska lugn och skön måndag =)
 
Strax ska jag dra på mig förklädet igen för jag fick mersmak på bakandet igår, jag återkommer senare med vad det blev idag ;)
 
 
Felicia i sin nya klänning och strumpbyxor från KappAhl
 
 
Jag måste verkligen lägga upp mina gardiner PRONTO ser jag ;)

Årets första lussekatter

Ja idag har jag och Felicia bakat lussekatter, dom blev väldigt goda... men lussekatter är ju helt klart godast nybakat ( är väl de mesta iof) men dom är ju rätt tråkig när man tar fram dom ur frysen. Testade ett nytt recept nu och jag hoppas dom är riktigt god den dagen jag ska ta fram och tina dom =) Tyvärr så glömde jag saltet (klant!!) men då får jag en anledning att göra en ny sats =)
 
 
Annars har vi idag bara haft en mysig hemmadag för vädret har varit riktigt tråkigt. Har varit och hämtat ut ett paket med årets luciakläder, dom blev superbra och jag känner mig riktigt nöjd att jag var duktig och var ute i tid så jag fick dom jag ville. Felicia vill inte vara lucia i år utan hon ville vara pepparkaksgumma ♥
 

Tjejmys

I fredags packade jag och Valter in oss i bilen för att åka ut till stugan där vi mötte upp tjejerna för mys, middag och sleepover. Vilken lyckad kväll, natt och morgon, nu är jag boostad för lång tid framöver =) Vi gjorde pizza tillsammans och sen fixade jag Daimchokladmousse till efterrätt, sen blev det några glas vin, massa surr och ännu mera skratt. Ni är dom bästa!! ♥
 
Tyvärr så var min kamera stendöd när jag skulle ta upp den och fota, orutinerat! 
 
Eftersom det nu bara är två veckor kvar till första advent så går idag startskottet för årets advent/julbak, så idag ska jag och Felicia dra på oss förklädena och baka =)

Godmorgon freeedag!

En riktig skitnatt...igen, börjar bli rätt sliten över att inte få sova. Men idag studsade jag nästan upp ändå, för ikväll ska jag iväg på mys med sleepover med mina fina tjejer och det gör mig piggare än på länge!!! ;D

Fick ett så fint kort på Valter som Emma tagit på vår mammaträff, tack snälla fina du <3


Snö tack!

Jag börjar verkligen känna julkänslan krypa sig på och det är inte alls långt kvar till advent, det är ju verkligen den bästa tiden.... veckorna innan jul =) I år ska jag verkligen njuta och mysa omkring här hemma och verkligen gå "all in" för advent och jul. Men lite snö skulle ju göra att det blev lite finare och krispigare ute så nu tycker jag verkligen det kan få bli lite vitt på marken.
 
Men den STORA anledningen till att jag vill ha snö nu är Felicias kläder ser ju helt förskräcklig ut efter en dag på förskolan, och självklart vill jag att hon ska leka och ha kul det är inte det. Men just nu är det ju bara lerigt och äckligt överallt och inte visste jag att lera och smuts kunde lukta så förbannat äckligt. Jag kunde inte ens ha kläderna i hallen när hon kom idag, dom fick åka rakt in i tvättmaskinen. Lite snö gör ju att dom inte blir riktigt lika skitiga... så tack jag tar gärna lite snö nu, av flera anledningar =)
 
 
Mysiga kläder....

Att bara vara hemma

Idag vaknade jag upp med en sköön träningsvärk i hela kroppen, så idag blir det vila. Vi har inget planerat för dagen så vi ska bara vara hemma och det är riktigt skönt att ha iaf en sån dag i veckan, har en hel del på min "to do" lista också och några saker måste göras idag så det ska jag passa på att göra när Valter sover om en stund. Valter har precis fått lite gröt, och nu härjar han omkring i gåstolen. Gick fort från att inte förstå hur den fungerade till att han nu springer fram i den, kommer bli farligt det här =) Skulle varit riktigt skönt att ta en långpromenad idag för vi har en jättefin höstdag här men jag har TOK punka på vagnen så jag ska in på Babyproffsen i em och hämta ny slang till däcket.
 
Men nu ska jag surfa runt på lite inspiration på en god efterrätt för imorgon ska jag och Valter iväg på mys med mina tjejer ♥ Någon som har nått tips?! 
 
 
Ganska skönt med amning ändå för en mamma som inte riiktigt gillar när det blir för kladdigt... rimmar inte med en son som har kommit på att köra bil med munnen samtidigt som han får gröt ;)

En annorlunda nattning...

Valter var så himla trött ikväll innan han somnade så jag trodde att efter att han fått på sig pyjamas och han ätit trodde jag han skulle somna direkt, men såklart blev det inte så... han bara bökade omkring och klarade inte av att somna så han fick sitta med när jag läste för Felicia. Gjorde ett nytt försök och gick till och med runt med han en stund men han ville ändå inte somna så jag gav upp och tog med honom ner. Han fick sitta med mig framför datorn en liten stund och då känner jag att han bara lutar sig mot min arm och där somnar han, så enkelt var det. Sötproppen ♥
 
Annars har vi ikväll har vi fått haft "5-års" och spelat Bingo med vår lilla skolfröken (läs Felicia), det är mycket idéer som följer med hem från förskolan =) Har även suttit och kollat efter en lite finare klänning till Felicia, inte en vardagsklänning utan en finare som hon kanske även kan ha på julafton. Hittade en jättefin Mexx klänning hos Babyshop som skulle vara superfin på F, men den dög inte till julafton enligt henne för då skulle man ha en röd klänning =) Men kanske det får bli en julklapp, det är 15 % på allt hos Babyshop bara idag.
 
Men nu ska jag med gott samvete efter två träningspass idag sjunka ner i soffan och titta på Greys!
 
 
 
Klänningen som jag hittade hos Babyshop
 

Dubbelt upp

Den här dagen började med ett träningspass, hade förälder & barn pass på förmiddan, några nya där idag också, riktigt roligt! Sen var det bara hem för att duscha och äta lite lunch och nu har vi även hämtat hem Felicia från förskolan. Vi har precis fikat lite mellis tillsammans och nu fick hon ha filmstund ett tag då hon var väldigt trött för hon vaknade så tidigt imorse. Hon hyrde Lillyfee 2 helgen som var så hon passar på att suga ur det sista ur den filmen innan vi lämnar tillbaka den =)
 
Eftersom Valter också sover ute i vagnen så ska jag passa på att diska undan efter lunchen och köra "varvet med plock" innan jag drar på mig träningskläderna igen för jag ska nämligen ha ett till pass ikväll, då är det Stepintervall som står på schemat. Sen ska jag bara hem och mysa med min familj och njuta av att det är Lillördag!
 
 
 
Tröttis tjej i soffan...

Tanken finns där...

Skönt att vara hemma igen efter en dag på resande fot, vi kunde dock flyga hem lite tidigare så vi var hemma redan vid 17 så det var riktigt skönt. Gick väldigt bra att flyga med Valter ner men hem var han lite ledsen på slutet, han är ju fortfarande förkyld så jag tror det kändes lite i öronen och sen var han även vääldigt trött men han kämpade på tappert. Mysigt att få komma hem till storasyster och hinna med lite kvällsmys här hemma.
 
Sitter och surfar runt lite och kollar och försöker få lite idéer på julklappar, Valter kommer inte få så många i år, han förstår ju inte något ändå. Skulle vilja komma några bra och roliga till Felicia, några saker har jag redan köpt och några till vet jag... men jag får fundera lite till =) Sen ska jag även försöka komma på till resten av familjen så jag kan vara ute i god tid och slipper stressa. I år ska vi fira jul här hemma hos oss för första gången vilket ska bli riktigt mysigt ♥
 
En adventskalender till Felicia ska jag också knåpa ihop med lite mindre billigare saker och sånt som hon ändå behöver...
 
Har hittat några saker till både Felicia och Valter på både Jollyroom och Lekmer.se så nu ska jag inte vänta till sista dagen med att slå in dom när jag ändå redan har köpt dom =)
 
 
 
 
Valter ska bla få en läragåvagn som jag hittade hos Jollyroom

Hungrige Valter

Idag har Valter ätit hur mkt som hellst, allt han fått smaka har han ätit mer än vanligt av så vi får se hur det går inatt. Antingen är han mätt och sover bra eller så får han jätte ont i magen. Håll tummarna för det första!

Ikväll på Simskolan då simmade Felicia själv i stora bassängen utan några puffar eller liknande, så duktig!! :)

Nu måste jag sova för imorgon ska jag och Valter flyga till Sthlm över dagen ;)

Godnatt!


Måndag!!

Ny vecka och den startar med en "hemmadag", eftersom måndagar är enda dagen som vi inte skall iväg på förskola eller något annat så uppskattar både jag och Felicia att bara ta det lugnt hemma. Felicia har precis tagit fram sin pyssellåda, Valter sover och jag tänkte passa på att sortera och stryka lite tvätt. I eftermiddag ska jag ha ett stepintervall pass med Curlinggymnasiet och sen är det simskola för Felicia så vi hinner nog aktivera oss idag med =) Förra veckan hann jag med fyra träningspass, känns jätteskönt i kroppen, vill verkligen komma igång ordentligt nu!
 
Vi har länge pratat om att köpa nya kryddkvarnar men inte hittat några som vi gillar och som ändå är till ett vettigt pris, men nu så var Herstal på kampanj på Campadre och då hittade jag både en vit och en svart som jag verkligen gillade så nu hoppas jag dom är bra också när dom kommer =)
 
 
Bild lånad från Campadre

Höstfest

Förra veckan hade Felicia höstfest med maskerad på förskolan och ända sen i somras då vi hittade en trollsvans så har hon pratat om hon ville vara troll på denna, och så blev det =) Världens sötaste lilla trollunge, hon blev så himla fin ♥
 
Så här kommer ett regn av bilder på min fina =)
 
 
 
 
 
 

Farsdag

Idag började vi dagen med att fira Andreas första farsdag med frukost på sängen och paket, Felicia fick välja vad han skulle få och då tyckte hon att han skulle få en t-shirt så då blev det så =) Felicia har sen varit hos en kompis nästan hela dagen och vi har städat, fixat och grejjat hemma. Hann ändå inte riktigt allt jag ville, det är K.A.O.S i tvättstugan så jag började beta av där men det är en hel del kvar...
 
Kvällen avslutade vi med att bjuda mina föräldrar på fika så jag bakade en hjärtformad tigerkaka för alla pappor i huset ♥
 
 
Min fina pappa och Valter ♥
 
 
Och min fina skatt ♥

Lördagsmys it is!

Ikväll var vi egentligen bortbjuden på middag men vi valde att avboka eftersom Valter inte är riktigt kry. En trött familj här hemma idag så vi har mest softat hemma, vi var iväg en kort sväng och tittade på nya curlinghallen. Felicia fick äran att slå första stenen där ;D

Sen åkte vi och hyrde filmer och bunkrade upp med massa gotta så nu ska hela familjen krypa upp i soffan :)


Helgfrukost

Här har nätterna inte blivit speciellt mycket bättre och nu har lille V även blivit väldigt snorig, första förkylningen är här :( Får hoppas att det är något som försvinner snabbt. Efter en sån natt känns helgfrukosten extra lyxigt, mycket gott, sprakande eld i kakelugnen och radion i bakgrunden, det är lyx för mig :)

Nu kom precis stora skatten hem från M, vi fick extra dagar med henne den här helgen så nu ska jag kramas :)


Trött mamma

Valter har haft två riktiga skitnätter nu då det blivit minimalt med sömn. Stackaren har haft så ont i magen :( Systemet har inte riktigt fungerat och det var alldeles för längesedan blöjan blev fylld. Tack och lov släppte det nu på morgonen så nu kanske det blir en bebis som är mer nöjd. Själv har jag haft en hektisk vecka så jag känner mig helt slut av de tillsammans med lite sömn, huvudet och nacken värker så idag blir de bara att vila hemma.


Valter 5 månader

 
För drygt en vecka sedan så blev vår lille skatt 5 månader och jag tycker det händer jätte mycket med lilla V nu och han börjar verkligen få sin egna lilla personlighet. Har försökt sammanställa vad som hänt med honom fram tills nu.
 
♥ Är en otroligt glad och lättsam bebis, skrattar i princip så fort någon pratar med honom, ett riktigt charmtroll =)
♥ Vägde vid vaccinationen 8710 g och var 68,5 cm lång.
♥ Äter fortfarande ( kommer nog aldrig sluta med detta) två gånger på natten.
♥ Rullar från rygg till mage och kan även rulla tillbaka även om det inte händer lika ofta.
♥ Har blivit mycket duktigare på att greppa saker och tar upp dom själv, kan även flytta saker mellan händerna.
♥ Har storlek 68 och 74 på kläder.
♥ Har börjat lära sig att ta sig framåt i gåstolen.
♥ ÄLSKAR sin hoppgunga =)
♥ Har börjat få lite smakportioner.
♥ Helammas fortfarande.
♥ Vill gärna stå upp så fort han får möjlighet och är väldigt stark i benen.
♥ Tycker väldigt mycket om att bada men har inte fått testa badhuset än.
♥ Kan sitta själv väldigt korta stunder.
 
Vi älskar dig Valter, du är vår solstråle!

Vaccination x2

I torsdags var det dags för Valters andra vaccination och Felicas "6-års spruta", jag var lite orolig när båda skulle vaccineras att jag inte riktigt skulle räcka till där och Felicia ville absolut inte vara med när Valter fick sina sprutor och jag ville inte lämna henne heller ifall hon skulle bli ledsen. Men som tur var så har jag världens bästa mamma som ställde upp och följde med så hon kunde gå ut med Felicia medan det var dags för Valter. 
 
Felicia var så nervös för sin spruta och pratade väldigt mycket om den innan, men hon bet ihop och var jätte duktig när hon fick den, inte en min gjorde hon. Däremot så blev det lite jobbigt efter då hon förmodligen slappnade av för då var det väldigt nära att hon tuppade av, men efter lite vatten och några chokladgodisar så blev det bra igen =)
 
Valter däremot, han gjorde en min, han skrek! men lugnade sig betydligt snabbare än förra sprutan så det kändes skönt. Eftersom han fick så otroligt ont efteråt förra gången så gav jag honom Alvedon i förebyggande syfte den här gången och det hjälpte. Dagen efter fick han dock feber och var rätt ynklig hela dagen men som tur var så går det över =)
 
Felicia fick även mäta och väga sig och hon var nu 109,5 cm lång och vägde 17,6 kg, hon är inte så stor min lilla tjej ♥
 

Öppna förskolan

Idag har vi varit på öppna förskolan en stund och det gick verkligen hem hos Felicia, ett stort pysselrum fanns det :)

Nu ska jag styra upp middag och sen är det dags för simskola. Skriver ett längre inlägg senare om helgen och hur vaccinationen gick. Sen har jag ett 5-månaders inlägg om Valter :)


Att börja testa mat

Valter har nu under en period fått lite smakportioner, han har fått smaka både gröt, lite frukt och mat. Gröten är absolut INTE hans favorit, usch vad han grimaserar och jag upplever även att det är den som han får mest ont i magen av. Mosad banan tyckte han var väldigt gott och även maten, han har fått smaka majs & sötpotatis puré och även morot & palsternacka och både två blev godkänd. Men vi fortsätter sakta men säkert och när han är ett halvår kanske han får i sig en portion =)
 
Torsdag idag och nu ska jag fortsätta plocka undan och sen är målet att hinna dammsuga the house idag, vi får väl se =)
 
 
 
 
Vadå... får jag inget mer nu?!

RSS 2.0