Den är över nu

Äntligen är torsdagen här!
Idag kommer min stora skatt hem, som jag längtat... har försökt att inte tänka på det för mycket, inte så sugen på att prata om det för då blir det så jobbigt. Men nu har jag gjort bort den här veckan jag gruvat mig för så länge, den är över nu.
 
Nu är det min tur att få ha lite jullov och mysa och fira nyår med min älskade Felicia ♥  
 
 
 
 
 

God Fortsättning

Så var julafton över för den här dagen och den blev lika mysig som alltid, idag är det såå skönt att bara vara. Kika lite på alla dom fina julklapparna som vi fick igår och bara känna lugnet. Andreas åkte iväg med allt julpapper och alla kartonger direkt imorse, riktigt skönt att bli av med det direkt. Nu har vi precis tagit en liten promenad så nu ska vi bara lungt här hemma och sen ska jag åka iväg med Valter till min mamma och pappa. Ikväll väntar lite festligheter, vin med tjejerna och sen hemvändarfest.
 
God fortsättning på er alla och hoppas ni får njuta av några lediga dagar!
 
 
Lite tilltugg till glöggen, ädelostbollar rullad i pepparkakssmulor och dadlar fylld med philadelfiaost och pecannötter.
 
 
Julbordet uppdukat
 
 
 
 
Har blivit mutad med godis av tomten =)
 
 

När tomten gav bort godis då gick det bra att sitta hos honom
 
 
Lycka är att sitta hos fina Lina och dessutom äta glass efter vällingen (behöver jag säga att han var vaken några timmar extra efter de ;) )
 
 
Glass är sååå gott =)
 
 

Uppesittarkväll

Mitt älskade smutsiga lilla bustroll, det finns så mycket bus och skratt i dig ♥
Här hemma har vi traditionsenlig uppesittarkväll dan före dopparedan, och jag tror vi infört en ny tradition, dan för dopparedan pizza. Är int alls speciellt sugen på julmat när man hållt på och pysslat med det så mycket innan och jag vill att det ska smaka sådär fantastiskt gott imorgon.
 
Nu måste jag dessutom varva den här uppesittarkvällen med att koka fikonmarmelad och två julgodissorter till måste göras... plus slå in en hög med julklappar. Jag som är helt fruktansvärt trött, min morgon började 4.20 imorse, på tok för tidigt!
 
Men nu ska jag försöka vinna lite pengar här ;)
 
 
 
 
 
 
Mellan allt julfix så har jag hunnit med att leka,busa och mysa med detta charmtroll som förgyller mina dagar.
 
 
 
 
 
 

Kvällstips

 
 
Kvällens tips blir denna pastarätt som Andreas gjorde till mig ikväll, vi har ätit den nu några gånger och jag tycker den är fantastiskt god. Så när ni ätit så mycket julmat så ni är less på den, vilket jag blir ganska snabbt, och vill äta något annat så tycker jag ni ska testa det här.
 
Pasta Italiano
 
500 g kycklingfilé
300 g fryst bladspenat
2 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor
ca 8 soltorkade tomater
0,5 tsk curry
1 tsk sambal
1 tsk salt
Svartpeppar
 
Täck bladspenaten med lättsaltat vatten och låt det koka upp. Krama sedan ur allt vatten ur spenaten. Bryn kycklingen med curry och sambal, sedan salta och peppra. Hacka soltorkade tomater, riv vitlök och blanda i detta med kycklingen tillsammans med spenaten och slutligen rör du ner creme fraiche på låg värme.
Lovely!
 
 
Ikväll blev det norsk juldricka till maten =)
 
 
 
 

Dan före dan före dopparedan

 
 
Fjärde ljuset är tänt och idag ska vi iväg och fixa de sista klapparna och lite annat till julafton. Den mesta julmaten är inhandlad men lite saker behöver kompletteras och lite sillröror ska göras =) Inte många julklappar är inslagna så det blir vad jag ska pyssla med ikväll, äta skumtomtar, dricka julmust och lyssna på julmusik.
 
Men nu ska vi strax iväg på jullunch hos min mormor och efter det blir det städning.
 
 
Måste bara visa vad jag fick av min fina man imorse, handgjort och finns bara ett fåtal av det.
Tack älskling! ♥♥♥
 

Skumtomtefudge

 
 
Här kommer receptet på skumtomtefudgen för er som vill testa, otroligt enkelt och går riktigt snabbt att göra dom
 
10-12 stycken skumtomtar
2 dl socker
50 g smör
1 dl vispgrädde
150 g vit choklad
 
Häll i alla ingredienser förutom chokladen. Klipp ner skumtomtarna i små bitar och låt allt sjuda under omrörning. Ta bort kastrullen från plattan och bryt ner chokladen. Rör om tills all choklad har smält och tills smeten är blank och fin. Häll sedan upp smeten i en bakpappersklädd form. Jag använder en form som är 21x21 cm, men här bestämmer man själv hur stor man vill att dom ska bli.
 
Låt det sedan svalna i kylskå och sedan skär du upp i för dig lagom stora bitar ♥
 

Det närmar sig

Här hemma startade den här dagen strax efter kl sex imorse, ganska ovanligt faktiskt att Valter vaknar så tidigt så det känns som dagen varit väldigt lång =) Idag har vi gjort lite ärenden och mest hängt hemma och julstökat lite, det är ju inte många dagar kvar till julafton men jag tycker fortfarande jag saknar den riktiga julstämningen så gör jag gör allt jag kan för att locka fram den. Har småpysslat med lite projekt här hemma och bakat lite julgodis.
 
Nu är middagen precis intagen, här blev det hemgjord pizza och ett glas rött. Så enkelt men så gott ibland =) Men nu ska jag faktiskt göra lite mer julgodis, men allra först Julkalendern!
 
 
Skumtomtefudge förbereds
 
 
 
Väldigt goda och väldigt enkla =)
 
 
 
I veckan när jag och Felicia var hemma bakade vi saffransskorpor med tranbär och vit choklad, helt klart godaste skorpor jag ätit
 
 
 
 
 
 
 
 

En dag i skolan

Idag hade Felicias skola pysseldag tillsammans med föräldrar, fyra stationer med olika pyssel fick vi snurra runt på och sen äta lunch tillsammans med barnen. Jättemysigt och roligt pyssel, hoppas jag verkligen återkommer varje år =)
 
Annars har jag satt check på några fler julklappar idag och skjutsat Felicia till sin pappa och nu ska jag ta tag i en gigantisk strykhög, jag är den bästa på att samla på mig. Jag undrar just om jag kommer bli klar under det här året?! =)
 
Just nu smattrar regnet mot rutorna här och tittar man ut är det mer grönt än vitt, känns helt fel den här tiden på året, svårt att skaka fram julkänslan i det här vädret...
 
 
 
Det här var dom fina kläderna från PompDeLux som låg i paketet jag hämtade ut för ett tag sen =)
 
Åter till strykbrädan...
 
 
 
 
 

Stängt pga sjukdom

Ja usch och fy vilken sjukstuga vi har haft här under lång tid nu, sist ut nu var magsjukan som kom och slog till här hemma. Alla har haft den utom jag nu.... så jag bara väntar och väntar, jag åker i princip alltid dit så det är nog bara att förbereda sig. Har jag inte fått den på fredag så borde jag kanske kunna andas ut..
 
Törs knappt säga (skriva) att just nu är alla pigga men Felicia och jag är hemma eftersom man ska vara hemma 48 h efter så det positiva var att jag fick två extra mysdagar med henne innan hon åker iväg till sin pappa för att fira jul, så igår spelade vi spel, pysslade, byggde pärlplattor och idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på än =)
 
I söndags hade vi planerat att fira Lilla Julafton tillsammans eftersom F inte är här på jul och dom åren gör vi alltid det, tyvärr blev det inte riktigt som vi tänkt oss eftersom magsjukan kom. Mitt hjärta höll på att gå sönder när tårarna bara sprutade på henne då hon insåg att så blev det inte... Men som tur var så har hon världens bästa mormor & morfar så dom kom ändå, så en liten skara blev vi som firade så gott vi kunde så får vi ta en till efter jul. Men skatten var så nöjd på kvällen med alla klappar och hur dagen blev så kändes det lite lättare för mig ♥
 
Jobbigt att sätta såna krav på sig själv att det ska bli så perfekt för att hon inte är här på "riktiga jul", och när hon blir så ledsen så blir det ännu jobbigare. Dom här jularna är nog jobbiga ändå, kommer aldrig vänja mig vid det tror jag, vet inte ens om jag vill det?! Det kommer alltid vara något som saknas på julafton, blir liksom inte samma sak.
 
Men nu ska jag kramas och pussas på hon lite extra eftersom hon sen ska vara borta en vecka ♥
 
 
Vi fick besök av jultomten till Felicias stora lycka men med viss tvekan från Valter =)
 
 
 
 
En smutsig liten kille som precis fått smaka sin första chokladtomte ;)
 
 
 
 
 
 

Hipp hipp hurraa

 
 
Idag fyller världens bästa pappa och man år, tyvärr är han inte hemma så vi kan fira honom ordentligt men vi får göra det när han kommer hem istället. Det är tur han istället fått fira med en rad vinster i helgen så nu håller vi tummarna för Team First Hotelsatt det fortsätter lika bra =)
 
 
 
 
Grattis på din dag älskling!

Fredag och storm

 
 
Min fina ♥
 
Jaa nog är det ganska skönt att sitta under en filt i soffan med massa tända ljus och ett glas rött, utanför blåser det som attans och snön yr verkligen omkring. Jag är jätteglad att det blivit vinter och vitt ute, men vad hände med lagom?! Hade väl kunnat singla ner lite stora fina snöflingor i lagom mängd istället för det här. Kom ut imorse och det hade drivit in massa snö på vår gård plus en plogkant. Fick dra med mig Valter ut för att skotta men han bara grät för han ramlade i snön och den piskade honom i ansiktet, så mina underbara föräldrar kom och ryckte in. Vad skulle jag göra utan dom?! ♥
 
Måste erkänna att jag är inte den bästa på laga mat när jag är hemma själv, självklart är ju Valter hemma men det känns som han uppskattar färdig pytt i panna lika mycket som oxfilé =) Så oftast blir det hämtmat, mat hos mina föräldrar eller fil & flingor ;) Men ikväll kände jag inte för att gå utanför dörren och efter en dålig lunch så blev det pasta och pastasås. En enkel pastasås som jag gör ofta för den är så fantastiskt god, speciellt med ett glas rött ;)
 
Men nu blir det Idol final i soffan, vem tror ni vinner ikväll?! =)
 
 
ca 1 hg rökt skinka på bit
ca 1 hg pepparsalami på bit
1 pkt bacon
1 burk krossade tomater
2 dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor
 
Så enkelt men så gott!!
 

Julmust och skumtomtar

Den här veckan har gått i rasande tempo och jag har verkligen inte varit på topp, kännt mig trött och hängig och trodde att nu var det min tur att bli sjuk. Men jag tror jag lyckades sova bort det och nu känns det bättre. Valters vattkoppor var falskt alarm för det blev inte något mera av hans utslag mer än att dom är fortfarande kvar, men det blev inga blåsor så jag har ingen aning vad de är för prickar?! Någon som har något förslag...?
 
Den här veckan har annars varit riktigt lyxig då jag fått haft Andreas hemma ända tills idag, men idag gav dom sig iväg igen för att spela Elitserien så i helgen är det jag och Valter som hänger igen. Idag har det annars blivit lite shopping, både julklappar och lite saker hem så nu ska jag njuta en liten stund i soffan med skumtomtar och julmust sen blir det lite fix innan jag lägger mig =)
 
 
En liten en och ny kruka har fått plats på matbordet
 
Lite nya kläder till Felicia som jag klickat hem från PompdeLux
 
 
 

RSS 2.0