Onsdag!

Jag tycker veckorna rusar fram och jag börjar få panik över hur länge jag faktiskt varit hemma nu, jag hade ju massor jag skulle göra under den här tiden men det är inte mycket av det jag gjort. I lördags hade jag iaf en alldeles underbar dag tillsammans med min stora skatt och min fina Johanna, vi hade bestämt att V skulle få vara med mormor & morfar och sen skulle tjejerna ha en dag alldeles själva. Vi var och provad brudklänningar, lunchade, shoppade och fikade. Felicia fick prova kläder i provhytt och handla för alldels egna pengar =) Kom hem med en massa fint till både mig och barnen... Dock hittade jag ingen klänning som kändes "the one" men jag har börjat förstå ungefär hur jag vill att den ska se ut. Vi var på nyöppnade Lyckliga gatan och det var en fantastisk service så det ska nog ordna sig det här =)
 
Annars är nu Andreas hemma igen, och den här veckan har vi hunnit med att ha mammaträff, spelat spel med Felicia i massor, sett på en hel del shower =) Idag är det riktigt surväder ute så idag blir vi bara hemma, ska damma och dammsuga av lite här hemma tänkte jag.
 
Ha en fin dag!
 
 
Ofta när Felicia ska ha show för oss så åker favvo shortsen från Rockefella på, och nu är outfiten komplett då hon har shoppat en glitter hatt ;)
 
 

Godmorgon fredag!

Fredag och snart helg, trots att jag är hemma så infinner sig den här härliga fredagskänslan, men minus på att A är borta, mycket mysigare när hela familjen är samlad. Startade morgonen med en riktigt god frukost och satte mig ner och åt den i lugn och ro..... eller inte ;) Att den var god var sant men brevid mig satt en skrikande V som också ville ha och efter lite mosad banan så blev han skittrött igen så inte blev det bättre då heller, härliga tider =)
 
Igår skjutsade jag Felicia till M men det är bara en kort sväng den här veckan så hon kommer hem redan i em, och ikväll ska vi iväg på AW med lite vänner. Mamma och jag passade då på att åka in på Ittala Outlet igår eftersom dom hade flyttrea och 50% på hela butiken men det var verkligen bara skit kvar så de blev inget fyndat där. Så för att kompensera det så klickade jag hem en mössa och en klänning till V och F när jag kom hem =) Fyndade båda på nedsatt pris på Oii Design.
 
Nu ska jag återgå till min lilla skatt som är på upptäcksfärd i köket =)
 
 
Klänning från Ebbe kids till Felicia och en Geggamojja mössa till Valter
 

Mysdag med barnen

Jag håller på att göra om lite här inne på bloggen... så om det ser lite konstigt ut så håll ut, jag är inte så duktig på det så det tar lite tid innan jag får till de som jag vill =)
 
Idag har båda barnen varit på ett strålande humör så vi har haft en jätte mysig dag, har spelat spel en lång stund, myst i soffan och tittat på tv och lekt tillsammans. Enkel middag blev det här hemma idag, kycklingfilé, ris och cremefraiche med sweet chili, enkelt men gott =) Så kul att se att V och F verkligen tycker om att leka med varandra, eller Felicia leker med Valter. Hon har ett enormt tålamod med sin lillebror och är en riktigt beskyddande storasyster och jag älskar att se glädjen i Valters ögon när han ser F för första gången på morgonen, han riktigt tjuter av glädje ♥
 
Nu har jag precis sett kockarna och eftersom jag inte fick så mycket sömn inatt så blir det nog sängen snart för mig, lika bra att ställa in sig på en likadan och framförallt för att jag är själv hemma och måste orka!
 
 
Precis så glad som han faktist nästan är mest hela dagarna...  =)
 
 
Felicia koncentrerar sig på spelet... sådär härligt rosig om kinderna efter att ha varit ute på förskolan en låång stund.

Crapnight!

Jaa så gjorde han en djupdykning igen, en riktig jävla skitnatt var det här från Valters sida.... ville inte sova, var jätte oroligt, nått störde honom, önskar dom små liven kunde prata så man kunde hjälpa dom. Jag önskar också att jag hela natten kunde tycka synd om honom, alltså de gör jag, men små stunder där emellan är jag så trött så jag blir så irriterad på han för att han inte sover. Men efter det är det som det dåliga samvetet slår mig rätt i magen och jag tänker att det är ju inte så lätt när man är liten... men det är inte så lätt när man behöver sova heller. Men nu har jag hinkat några koppar kaffe här, blir min överlevnad idag. Stora grynet är på förskolan men jag ska strax hämta henne igen för vi ska på återkontroll med hennes öra skulle jag inte alls tydligen, dom ringde och boka om tiden till lite längre fram, sen ska hon tillbaka till förskolan för bara några timmar och sen tror jag vi inleder lillördagsmys här hemma, känns helt rätt idag.
 
Nu ska jag ta min sista kopp och slösurfa på lite inspiration.... Trendenser har stylat Ellos vårmode, mycket fint, smutsiga pasteller, perfekt mig som vill ha lite nya kuddar till soffan i vardagsrummet.
 
 

Lugnet är slut...

Jamen lite piggare har jag nog varit idag, fick kanske inte sova så mycket som jag hoppades på men lite mer än vanligt. Imorse åkte A på SM och blir borta till på söndag så jag och kidsen är själv nu...

Idag har det gått non-stop, började dagen med mammaträff här hemma, efter dem iväg och hämta Felicia på förskolan. Sen direkt på BVC för V skulle till tandhygienisten och efter de var de snart dags för middag och sen blev det lite lek och sist nattning.... Ska strax lägga mig jag med, behöver sömn..och träning och vitaminer, behöver ta hand om mig själv bättre känner jag.

V har nu börjat resa sig mot saker, inte på fötter än utan reser sig på knä så ni förstår ju hur mycket man kan släppa honom nu, phu....


Sova en hel natt...?

Ikväll har jag och Felicia bäddat ner oss på "vinden", vår tredje våning som vi inte använder särskilt mycket. A ska ta Valter inatt och jag ska få sova... kanske jag får sova en hel natt, kanske första på många många månader. Jag kanske är en helt ny människa imorgon.

Jag säger med glädje godnatt och ska nu lägga mig att läsa i lugn och ro, kanske hinner jag läsa...två sidor innan jag somnar ;)


Mohahaha

Jag får höra så mycket roligt från Felicia, så mycket kloka saker, så många bra resonemang men så mycket galet och roligt också, kan inte förstå att hon snart ska fylla 6 år min lilla fina...
 
Idag började hon morgonen med att dra upp Magnus Uggla på hög volym och ställde sig och tokdansade i vardagsrummet... hon kommer sen och säger
"Mamma, vet du varför jag dansar så mycket?... Nej, säger jag. Det är för att jag och Engla har bestämt att vi ska bjuda hem lite killar hit också ska vi dansa, äta godis och popcorn. Jahaa, säger jag, nästan som ett Disco =) Jaa fortsätter F, vi ska vara ungefär 5 tjejer och 5 killar och först ska tjerna dansa för killarna och sen ska killarna dansa för tjejerna och efter det ska man välja vem man är kär i... Men eftersom det är jag och E som har bestämt det här så får vi välja två var"
 
Gaaah, förstår ni hur svårt det är att hålla sig för skratt...hon är ju så söt så jag håller på att dö, ska detta problem börja redan nu?! ;D
 
 
Du var ju så liten nyss min skatt ♥
 
 
 
 

Dove Pure & Sensitive

 
Jag har varit med i en Buzzador-kampanj för Dove Pure & Sensitive lotion, som är en parfymfri, alkoholfri och dermatologiskt godkänd. Jag är väldigt positiv till denna hudlotion som är extra bra för en sån som mig med lite extra känslig hud och som lätt blir torr speciellt så här i vintertid. Finns även bla. deo och tvål i samma serie. 
 
Att vara en Buzzador att man får prova en produkt eller tjänst och sen berätta om produkten för vänner och umgänge om produkten och dess fördelar.

Onsdag!

Här har vi haft en härlig dag där jag hunnit med en hel del, fika hos Johanna och Oskar på förmiddagen, dammsuga och torka golven, hämta Felicia och hennes kompis Engla på förskolan, vi hann med att både leka och spela spel. Sen avslutade jag med att göra en supergod Mexikansk kycklingpaj till middag, ska lägga ut recept på den enligt önskemål och det var en riktigt riktigt god paj =)
 
Nu har jag och Felicia precis tittat på Mästerkockarna tillsammans, är väl kanske i senaste laget för henne men hon tycker verkligen jätte mycket om det programmet och det är lite mysigt att sitta och titta på det tillsammans. Nu ska jag sjunka ner i soffan och titta på det nya programmet "Mia på Grötö", kan nog bli en riktig hit tror jag!
 
 
Jag har hittat en ny tavla från Isaform som jag måste köpa till min tvättstuga, den skulle vara alldeles underbar där =)

Bissingar

För precis en vecka sedan tittade Valters första tand upp och nu har han två kvällar varit väldigt missnöjd och kliar sig jätte mycket i munnen så jag undrar om nästa tand är på G också.

Idag hämtade jag både Felicia och Engla på förskolan så nu har dom lekt på Felicias rum ett tag och nu ska vi spela "Försvunna Diamanten" :)


Tulpanens dag

 
Söta söta ♥
 
 
 
Älskade fina stora tjej ♥
 
 
Ja det är ju tydligen det idag, hade tänkt att promenera ner på stan och skaffa mig en stor bukett men på förmiddagen när Felicia var på förskolan så kom jag in i ett riktigt flow och rensade och plockade. Resten av dagen sprang förbi och sen var det dags för föräldrautbildning så jag hann inte med några blommor idag. Gjorde inte så mycket då det ändå är halvkaos här hemma så det får bli en fin bukett till helgen. Tv-bänken är nu snart klar och idag fick vår tv flytta upp på väggen istället för att stå på bänken och jag tror det kommer bli riktigt bra när det är klart.
 
Båda kidsen sover och A är på möte så jag har landat en liten stund i soffan men nu ska jag rycka upp mig och plocka undan från dagen och ta rätt på lite tvätt.

Dagens middag

 
Idag när vi satt och gjorde veckans matsedel så önskade Felicia lax och potatis till middag så då fick det bli det goda laxreceptet jag fick av Erika, så otroligt enkelt men så himla gott, ni bara måste prova det!
 
4 laxfiléer
2,5 dl vispgrädde
2 msk lingonsylt
2 msk viltfond
1 tsk timjan
Salt & Peppar
 
Lägg laxen i en ugnsform, blanda alla ingredienser och häll det över laxen. In i ugnen på 225 grader i 20 min. Servera gärna till pressad potatis och en god sallad. Njut!

Felicias dag!

Idag har min stora skatt namnsdag och då måste man självklart få frukost på sängen, så en bricka med ett litet ljus i smörgåsen fick starta vår dag här hemma. Annars har vi mest skrotat på här hemma, vi har spelat spel, lekt och haft julgransplundring med dans kring granen på Felicias rum =) Felicia har haft lite separationsångest från sina julsaker men idag fick jag äntligen plocka bort dom. Tycker att det kan få bli lite varmare på dagarna nu så det är roligare att vara ute och hitta på något, så typiskt att det blir jättefint väder nu när det är så kallt ute. Mamma och pappa kom även förbi med en liten present till skatten ikväll så idag frossade vi i årets första semlor, köpta fick det bli, men dom var riktigt god och saftig.
 
 
Granen på Felicias rum som äntligen fick tas bort för den här gången ;)
 
 
Nya livet vad var de...?! Riktigt gott men nästa gång får det bli hembakta =)

K.A.O.S

Idag skulle vi montera upp vår tv-bänk eller skåp, de var ju inte riktigt gjorda för att ha som tv-bänk. Så de blev lite mer pyssel än vad vi tänkt oss och nu har vi kaos på vår nedervåning, ser ut som vi flyttade in igår ungefär :) Men imorgon hoppas jag att problemet blir löst!

Annars har jag idag haft pass, sista dagen på Öppet Hus på Golds och de var ett härligt gäng som kom och körde, fick riktigt mycket energi :) Sen blev de mys och tv-spel här hemma en stund och nu blir de sängen, ska lägga mig och läsa en stund, Godnatt!


Två bus och Godnatt!

 
Knasråttan ♥
 
 
 
Vadå...ser ni att jag har nått bus på gång?! ;)
 
Nu har jag vräkt i mig massa onyttigt som om jag inte skulle få äta igen på ett år... eller iaf på en vecka framåt. Magen är alldeles svullen och jag mår riktigt illa och säger som vanligt att jag ska inte äta nå mer godis, kommer förmodligen hålla ungefär ett dygn =) Är riktigt nöjd med filmvalet, var en jättemysig film... men lite läskig tyckte skatten som blev tvungen att krypa upp i mammas knä och mot slutet rullade tårarna på hennes kind men det blev ju ett lyckligt slut som tur var ♥ Nu sover både Felicia och A här i soffan så jag ska nog ta med mig dom upp och krypa ner i sängen för jag är galet trött...måste sova och laadda för Step Intervall imorgon, woop woop!

En alldeles perfekt dag

Idag har varit den bästa dagen på väldigt länge, började dagen med att för första gången testa Body Balance, och vilket härligt träningspass de var, riktig lyxträning. När jag sen kom hem så hade till min lycka stora skatten redan kommit hem så vi bestämde oss för att gå på biblioteket. Där fikade vi, spelade spel och lånade en hel del böcker. När vi kom hem så spelade hela familjen tv-spel tillsammans och efter det önskade Felicia lasagne till middag. Nu har vi dukat fram massa gott och ska ha "hemmabio" med Disneys film Modig =)
 
 
 
 
 
 
 
 

Husets vin på Villavägen

 
Förra helgen köpte vi ett väldigt gott vin ur det tillfälliga sortimentet, ett franskt vin som passar bäst till lamm och nötkött, vinet heter Ballade Carignan Vielles Vignes och kostar 80 kr för en flaska. Ett riktigt gott vin för det priset, så är mitt fredagstips till er, löp och köp =) Andreas kom hem med 12 flaskor häromdagen så därav namnet husets vin ;)

Nu är glada julen slut slut slut...

 
Vårt vardagsrum i dagsljuset idag, gamla tv-bänken som skall ut och framför soffan ligger den nya och väntar ;)
 
 
Måste försöka hitta lite nya kuddar i vårigare färger att fylla upp soffan med... ser alldeles för tråkigt ut nu.
 
 
Vårt vardagsrum åt andra hållet, fortfarande med alldels för långa gardiner.... mamma?! ;)
 
Idag städade jag undan det allra sista från julen, eller egentligen var det ljusstakar och stjärnor som hade fått stanna lite längre. Men med en klarblå himmel och sol ute så fick jag lite vårkänslor i hela kroppen (galet tidigt) så då ville jag ha lite vårigt här hemma istället. Så idag har jag och Valter mest hängt hemma, vi var iväg en sväng och handlade lite gott inför helgen och nu har vi precis kommit hem efter en promenad till stan där vi köpte fredagsblommor och hyrde lite filmer till helgen. Nu ska jag tända lite ljus, slå på lite mysig musik och här hemma blir det good hemmagjord pizza med lite rött vin. Ska kika in senare med ett vintips, vi drack ett vääldigt gott vin förra helgen så det blir det ikväll också =) Hoppas jag kan övertala A att vi ska börja montera nya tv-bänken ;)
Trevlig fredagkväll allihop!!
 
 

Det växer...

Valters hår verkar ha fått något slags tillväxtmedel på sistonde och verkligen börjat växa, lilla skrutt har börjat odla en liten tuppkam mitt på huvudet ♥ 
 
 
 
Torsdag idag och vi har varit och lämnat stora skatten hos pappan, känns  som hon nyss var borta så länge så det känns extra tomt utan henne idag.... Efter de åkte vi på IKEA och köpte några skåp ur serien BESTÅ, som vi ska sätta upp som tv-bänk. Vi har länge tänkt byta tv-bänk så jag hoppas det blir så bra som vi tänkt oss =) Vår lilla skrutt knäckte även krypkoden i början av veckan så nu är lugnet slut så en grind och lite "säkraupphemmetprylar" fick även följa med hem.

Valter 7 månader

Jag har ännu inte lyckats publicera ett inlägg för Valter som blivit 7 månader, så här kommer det äntligen. Har ju hunnit hända en hel del efter det med men jag ska försöka komma ihåg hur det var då =)
 
 
Lilla söta älskade bustroll, som vi älskar dig!
 
♥ Är en väldigt nöjd och glad kille som har väldigt nära till ett leende och skratt hela tiden.
♥ Tycker väldigt mycket om när någon busar med honom och skrattar högt.
♥ Bara lyckats ta något enstaka krypsteg så har fortfarande svårt att ta sig framåt, men bakåt går det fort =)
♥ Sover fortfarande dåligt på nätterna och på dagarna sover han oftast 2 ggr och ca 1-2 timmar varje gång.
♥ Sitter själv rätt stadigt men kan tappa balansen någon gång ibland fortfarande.
♥ Har börjat bli lite blyg om det är någon han inte känner igen.
♥ "Pratar" ganska mycket och det kommer lite nya stavelser hela tiden.
♥ Ammas oftast någon gång på natten.
♥ Har strl 74 på kläder.
♥ Gillar fortfarande sin gåstol väldigt mycket och det går riktigt fort i den när han vill =)

Skön start

Idag började jag och V dagen med en långpromenad, otroligt skönt men rätt bitigt och blåsigt. Nu ska vi bara stanna hemma tills vi ska hämta Felicia på förskolan. Har lite att göra här hemma så jag tänkte hinna tvätta, stryka, skicka några mail och dammsuga :)


Någon som börjar bli lite kaxig...

 
Titta mamma, jag står på en hand...
 
 
och blir du inte imponerad av det kan jag även slänga upp mig på sidan ;)
 
 
Men de är ganska tröttsamt att stila så nu måste jag vila... ♥
 
 

Årets första freedag!

 
Vita tulpaner blev det idag
 
 
och två nyheter från vinhyllan...
 
Fredagsblommor är inhandlade, vin inför helgen är köpt och jag har precis dammsugat av här och tänt massa ljus, ikväll blir det fredagsmys med god mat när A kommer hem. Middag idag blir kyckling, klyftpotatis och någon god sås. Det bästa av allt är att jag fick sova fem timmar utan att Valter vaknade inatt, woop woop!!

Guldkant på vardagen

Hade tänkt träna ikväll egentligen men hade en hemsk huvudvärk hela em så jag fick gå och lägga mig och sova istället, känns som tur var bättre nu. Så nu har jag och Valter precis badat tillsammans och när han har somnat så ska jag och A duka fram lite ost och kex tillsammans med ett glas rött och krypa upp i soffan och titta på film =) Torsdagsmys, är det ingen som hört talas om det?!
 
 
En bild från Instagram när vi var ute och promenarede häromdagen... 
(Om någon vill följa mig på Instagram så finns jag som anna_berglund)

Många var det...

Jag hade ju hunnit med att ta en hel del bilder under den här tiden och har inte ens hunnit gå igenom alla än...så jag får helt enkelt ta och dela upp det lite. Så jag börjar med att visa er bilder från vår julafton som vi för första gången firade här hemma hos oss, och det var verkligen jätte mysigt att få vara hemma. Den började dock lite olyckligt med att Felicia fick öroninflammation kvällen innan och natten mot julafton så gick det hål på hennes trumhinna, så vi hann med ett besök på jouren på julafton och fick med oss penicillin hem. Men annars blev vår julafton alldeles perfekt och båda barnen och vi fick massa fina julklappar.
 
 
Felicia hjälper tomten att läsa...
 
 
Klart tomten ska få en kram... han fick även en puss på kinden under misteln men det hann jag inte fånga på bild =)
 
 
Lillskruttens första julafton, någon tomte fick han aldrig träffa för då sov han så gott, men det kanske var lika bra ;) Här är han med mormor ♥
 
 
Och här med morfar ♥
 
 
Mycket paket blev det...
 
 
 

Gott Nytt 2013!!

Nu är min "bloggsemester" slut, jag bestämde mig för att bara satsa på kvalitetstid med familjen med inga måsten framför datorn och det har varit riktigt skönt, men nu saknar jag det verkligen igen. Vi har haft en underbar jul, nyår och ledighet med familjen, släkten och vänner. Men idag städades det mesta från julen bort och nu vill jag ha ljust och fräscht med vita krispiga tulpaner istället för rött och juligt. Jag blickar tillbaka på 2012 som ett underbart år och det toppades såklart med vår underbara lilla V som kom till världen och gör våra dagar extra härliga. Men nu ser jag fram emot 2013 väldigt mycket och tror att det kommer bli ett riktigt spännande år!! 
 
Ska ladda över alla kort från kameran så kommer en bildkavalkad senare ikväll med allt vi gjort under helgerna =)
 
 
Inte så mysigt med blixten i ögonen ;)

RSS 2.0