Premiärdopp och ny säng

 
 
Joo men det tog ju sin tid men idag var det äntligen på tiden att lilla Vidar fick ta sig ett litet bad, och det var något som den lilla verkligen tyckte om, låg mest och kikade och efter blev han så lugn och nöjd. Det är han iof mest hela tiden, knappt så vi hört den här lilla gråta någon gång sen han kom ut. Annars har vi hunnit med en tur på stan där present skulle inhandlas för ikväll ska vi på födelsedagsmiddag hos min fina vän som har födelsedag idag.
 
Dagens annars stora äntligen! var att idag levererades vår nya säng som vi beställde för ett tag sedan. Vi har tidigare bara haft 160 cm säng och nu har vi 210 cm bred säng, kommer kännas som jag sover i ett hav inatt, underbart!
 
Trevlig lördagkväll alla fina!

Freedag!

Sen vardagen började infalla sig här, även om Andreas nu är pappledig, så är det så himla skönt att få tillbaka fredagskänslan. Så mysigt att äta lite godare mat, krypa upp i soffan och slappa lite tillsammans och framförallt veta att imorgon bitti behöver vi inte stressa iväg någonstans och kan sitta och äta god frukost länge tillsammans.
 
Idag lät vi Valter vara hemma med oss och få lite längre helg. Han har ju haft det lite jobbigt och varit ledsen på förskolan i veckan men vi har ändå velat att han får vara där några timmar så han kommer in i det men idag fick han vara hemma vår lilla älskade "korven". Märks att både jag och Andreas sliter med dåligt samvete mot Valter, vi är nog alla lite extra "urlakade" och alla känslor blir extra starka. Det toppades idag med att V snubblade när han skulle gå ner för trappen vid vår ytterdörr och ramlade nedför hela trappen och skrapade ansiktet i asfalten och slog huvudet. Men som tur var gick det ändå bra, men det kändes extra jobbigt just idag... speciellt när V själv efter gick och sa "tackars Valter". Vår lilla älskling.
 
Felicia min stora kloka tjej som förstår sin lillebror som ingen annan, och som börjat ettan!?, helt galet vad hon blivit stor... Kommer hem och berättar vilka ämnen dom haft i skolan idag, vad hon ska ha som läxa nästa vecka och jag hör dom tissla och tassla om pojkar på skolan. Hur kunde det gå så fort =) Idag slutade hon iaf lite tidigare så vi hann med en mysig eftermiddag alla tillsammans innan jag skjutsade henne för en helg hos pappan. Men nu ska jag krypa upp i soffan hos min triss i killar =)
 
Stundvis så kunde dom samsas om vem som skulle ha vilken legobit ;)
 
Storasyster skulle göra fotbad och då ville V såklart göra samma sak ;D
 
Paparazzi Felicia =)
 
Lillebror anpassar sig till situationen och chillar på =)
 
 
 
Vår älskade lilla olyckskorp <3
 
 
 

Bebisbubbla

 
Äntligen är lillebror här och vi gick in i den klassiska bebisbubblan ett tag =) Lära känna vår nye familjemedlem och lite tid för alla att hitta nya roller i familjen, och redan nu känns han så självklar, lilla Vidar 6 dagar gammal. 14 dagar för BF ville han komma till världen, 3 690 g och 50 cm lång. Otroligt omtyckt av sina storasyskon, jag hade inte förväntat mig den glädjen hos dom =) Jag känner mig fantastiskt bortskämd med en otroligt smidig förlossning och har verkligen mått väldigt bra efter. Självklart lite trött och tagen men lille V sköter sig exemplariskt och sover och äter mest. Idag var vi på läkarbesök och allt såg bra ut, väldigt skönt, 3 368 g nu så lite har han gått ner så det får vi fixa med lite mat =)
 
Nu behöver mammahjärtat bara jobba lite med lite dåligt samvete att inte alltid räcka till lika mycket som tidigare, en liten Valter som är otroligt ledsen när vi lämnar honom på förskolan så vi riktigt får bita oss i läppen när vi går därifrån för att inte tårarna ska rinna så han ser. Och till storasyster känns det som jag allt för många gånger måste säga, vänta snart.... även om hon har stor förståelse. Men det känns som lille Vidar kommer ha två syskon som kommer ta väl hand om honom =)
 
 

Uppdaterad lista

 
 
 
Eftersom första gissningen när lillebror ska komma var idag så är det bäst att jag lägger ut en uppdaterad lista över datum och tider för nu börjar strykningarna komma ;)
 
Erika Forslund 15/8
Fredrik Nyman 17/8 kl 07.07
Andreas Prytz 17/8 kl 09.59
Mårten Olsson 19/8
Daniel Prytz 11.00
Morfar 21/8
Robert Kassberg 21/8 05.32
Birgitta Wassberg 23/8 00.49
Felicia 24/8
Ulrika Prytz 24/8 kl 07.05
Mormor 25/8
Marina Wieselblad 25/8 04.35
Linda Öberg 25/8 15.00
Anna Stenberg 26/8
Agnes Knochenhauer 26/8 kl 19.59
Johanna Gustin 27/8
Jessica N Neeson 27/8
Nancy Arenlid 27/8 kl 07.00
Sarah Pengel 27/8 kl 09.18
Mia Fälldin 28/8
Linnea Rödén 28/8
Sara Nylund 28/8 kl 11.43
Hanna Wallman 29/8
Emma Kassberg 29/8
Linda Berg 29/8
Kristian Lindström 29/8 kl 22.22
Ann Kristofersson 30/8 21.55
Jennie Wåhlin 30/8 kl 07.42
Maria Fahlén 31/8 04.45
Sofia Mabergs 31/8 kl 07.07
Mathias Mabergs 1/9
Åsa Westin 03.40
Zandra Flyg 1/9 kl 09.04
Sara Larsson 1/9 kl 13.53
Irene Hedlund 1/9 kl 23.15
Eva Nordenfjäll 2/9
Camilla Rönnberg 2/9 kl 03.27
Alexander Lindström 2/9 kl 11.23
Emma Byquist 2/9 kl 16.01
Niclas Johansson 3/9 kl 04.15
Mats Wranå 3/9 kl 12.00
Ingrid Meldahl 4/9 03.26
Isabella Wranå 4/9 kl 06.30
Erica Cahling 5/9
Patric Mabergs 5/9 kl 02.27
Max Bäck 5/9 kl 03.35
Anna Huhta 5/9 kl 09.28
Emma Rolfsgård Gustavii 5/9 kl 19.41
Therese Carlsson 6/9
Kenneth Svanemar Näslund 6/9
Sofia Tarberg 7/9 kl 07.09
Jill Harrison 10/9 kl 04.19
Erik Hedlund 11/9 kl 09.11
 
Och som tidigare sagts att skulle det bli tid som avgör så har ni som inte gissat någon tid, 12.00 som tid =)
Och först ut att bli struken blir tyvärr Erika för än så länge verkar han trivas väldigt bra i magen.
 
 

Hej Söndag!

 

 
Börjar nästan kännas som utlandet det här, regn och åska på nätterna och sen strålande sol på dagarna =) Själv sover jag inte särskilt bra på nätterna nu, och inatt och även på morgonen kändes det som mina förvärkar växlade upp några hack så vetekudden fick komma fram men nu har det blivit bättre igen. Igår blev det en sväng till lekparken i det fina vädret och när vi kom hem så byggde Andreas & Felicia upp en hinderbana där även vattenspridaren var med så här var det familjekamp på hög nivå igår =)
 
Men idag ska vi njuta av sista dagen då vi alla är ledig tillsammans, imorgon mjukstartar vi med att Andreas börjar jobba igen och på tisdag väntar första inskolningsdagen för Valter. Så nu ska jag göra ett ryck för snart får vi besök på lite fika och sen har vi bestämt att vi ska göra en liten cykelutflykt och ha picknick.
 
 
 
 
 

Att försöka hitta lite rutiner...

Här hemma har vi verkligen sommarlovsrutiner och Valter somnar verkligen på tok för sent på kvällarna, och tar även lång sovmorgon de flesta dagarna. Och det är så klart att det har varit jätte skönt, vi har alla kunnat sova rätt länge och tagit det lugnt och skönt på morgonen... Men nu börjar det bli dags att försöka hitta lite rutiner igen för till veckan börjar allvaret igen och Valter ska skolas in på förskolan. Det blir en ny inskolning för vi har beslutat oss för att byta förskola till V efter sommaren, det blir samma som Felicia gick på. Fördelar och nackdelar har alla förskolor men magkänslan sa detta så nu hoppas vi att det blir bra. Idag fick V inte sova något på dagen med förhoppning om att han skulle somna lite tidigare, blev kanske inte riktigt så tidigt som jag hoppats men det gick åt rätt håll iaf =)
 
Idag har vi annars bara softat hemma och haft besök av min bror och Lina som äntligen hade kommit hem, jag och Felicia hann med en storstädning av lekstugan. Vi till och med torkade golven där så nu luktar det riktigt gott där inne =) Nu ska jag vila kroppen lite i soffan, har så fruktansvärt ont i mina fötter för jag fick helt plötsligt så mycket vätska i kroppen, speciellt i fötterna. Igår kunde jag inte ens köra bilen för vätskan gjorde att jag inte kunde vinkla foten och sätta den på pedalerna, snygg man känner sig =/
 
Fler bilder från vår dag på Furuvik
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En dag på Furuvik

Nu är vi på väg hem igen efter vår lilla roadtrip. Vi stannade till i Hudik igår och hälsade på min moster med familj och jag fick gå på min absoluta favorit affär, Ombonat. Skulle kunna köpa upp hela butiken :) 

Idag har vi gjort Furuvik hela dagen lång tillsammans med Johanne, Tobias och Engla. Riktigt mysig dag men väldigt varmt och nu är jag hemskt trött. Men vi har badat och åkt karuseller i massor så jag gissar att jag inte är den enda som kommer somna i bilen ;)



Barnmorskebesök!

Här har jag varit iväg till barnmorskan en sväng på morgonen och alla värden var väldigt bra så det känns skönt. Blodvärdet var på 137 så jag har ju haft en himla tur att det håller sig så högt och att jag slipper äta järntabletter. Vi tänkte lite spontant åka ner till Gävle idag för att gå på Furuvik imorgon, men jag har nu i några dagar haft ganska mycket förvärkar så det kändes skönt med ett besök och höra lite vad hon tyckte om det =) Lille V låg väldigt långt ner och var helt fixerad, så vi kollade för säkerhetsskull och jag var nu öppen 1,5 cm men som omföderska kan du ju vara det i flera veckor, så jag packar ner förlossningsjournal och chansar för jag tror inte han tänker dyka upp riktigt så här tidigt.
 
Men nu ska jag skynda mig att dra av med dammsugaren här hemma och stryka bort lite tvätt så det är fint när vi ger oss iväg, boka ett hotellrum ska jag också göra så vi har någonstans att bo inatt =)
 
 
 
Ska vi pussas mamma?
 
 
 
 

Välkommen augusti!

 
 
Så var augusti här och vi har lite sommarlov kvar i den här familjen, jag hoppas vädret håller i sig så vi får fortsätta njuta av fina sommardagar och kvällar och tanka lite inför den mörka hösten. Augusti har mycket att leva upp till efter den fantastiska månad som varit men det som kan toppa det är den här månaden kanske vi får träffa lillebror, eller så blir det nästa månad. Själv tror jag faktiskt på ett augustibarn men vi får väl se =)
 
Idag hoppade vi stranden och har uträttat en massa ärenden istället, Andreas har hunnit måla lite och jag har rensat och städat, en välbehövlig dag. Felicia är hos sin pappa över helgen så imorgon förmiddag ska vi tapetsera hennes nya rum och jag ska sätta mig och kika lite på inredning dit. Men nu är killarna och handlar lite gott till middag ikväll så jag ska hälla upp ett glas alkoholfritt rosévin, sen ska jag ägna lite av min kväll till att slipa på Valters nya säng.
 
Trevlig fredagskväll på er!
 
 

RSS 2.0