Häxfingrar

 
 
Ni är några som frågat på Instagram hur vi gjorde våra häxfingrar, och nog blev dom lite läskig alltid... vet inte om jag blir så väldigt sugen på att smaka någon ;)
 
Men så här gjorde vi!
 
0,75 dl strösocker
1 dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt
2 st stora ägg (1 ägg + 1 äggula, spara vitan att pensla kakorna med)
115 g smör
4,5 dl mjöl
skållade mandlar
 
Blanda strösocker, florsocker och vaniljextrakt, det hela ägget och äggulan i en skål. Blanda noga.
Rör i det mjuka smöret. Tillsätt mjöl och rör till en jämn deg. Knåda degen lätt och slå in den i plastfolie och låt den vila i kylskåpet i cirka 1 timme.
Värm ugnen till 175 grader.
Rulla ut små "fingrar" av degen. Gör dom långa och smala som häxfingrar. (Dom flyter ut rätt mkt så gör dom smalare än ni tänkt er) Kläm på dom lite här och där så dom blir ojämn och gör skåror med en kniv.
Lägg kakorna på bakplåtspapper, pensla med äggvita. Sedan trycker ni dit en halv mandel som nagel.
Grädda i ugnen ca 10-12 min. Låt svalna.
Vi penslade sen hälften av våra med kakao så dom såg skitig ut och andra hälften målade vi på blod med röd hushållsfärg =)
 
 
 
 
 
 

En egen dag

 
 

 
Igår kom min stora skatt efter några dagars höstlov med pappan, man tror man ska vänja sig att hon är borta ibland och det är såklart att man gör det på ett sätt men jag saknar henne nått enormt när hon är borta och jag fungerar helt enkelt bättre när hon är här. Så igår passade jag på att krama henne lite extra när hon kom hem ♥
 
Idag har hon höstlov med mormor & morfar, en helt egen dag själv med dom. En dag på äventyrsbadet valde hon så väntan var lång imorse innan dom kom och plockade upp henne =) Själv ska jag ta mina små killar i vagnen och promenera och göra lite ärenden, apoteket och lite halloween fix står på listan ;) och höll jag på att glömma, har ju ett paket att hämta ut också =)
 
Ha en fin dag!

Mysmorgon

 
 
 
 
 
Imorse när lilla V vaknade så sov fortfarande både Andreas och Valter så vi smög ner och jag startade en brasa i kakelugnen och tände lite ljus samtidigt som jag fixade frukost i lugn och ro... så trots tröttheten så var det riktigt mysigt att få en stund för sig själv. Vidar har sista veckan inte sovit något vidare alls, ätit nästan varannan timme hela natten, eller bara bestämt sig för att vara vaken någon timme ibland och när han väl sover vill han vara nära mamma så han ligger och sover på mitt bröst större delen av natten. Detta innebär att jag har inte sovit så bra sista tiden och jag känner nu att jag går omkring i någon slags dvala på dagarna för jag är så trött...
 
Men helgen som var åkte jag, Andreas och Vidar iväg på liten minisemester till Stockholm, super mysigt. Vi åt god mat, shoppade, träffade fina vänner... och jag shoppade mest till mig själv, har nog aldrig hänt, brukar alltid bli mest till barnen =) Lite till dom blev det såklart och lite julklappar faktiskt så nu har startskottet gått för dom =)
 
Här hemma har vi höstlov nu och även Valter är hemma hela veckan från förskolan, så nu ska vi äta lite lunch och sen ska vi gå ut och njuta av det fina vädret och värmen?! jaa är ju nästan 15 grader varmt, helt galet!
 
Kram Anna

Två månader

Idag blir lilla V två månader, vårt lilla mirakel som är så olik sina syskon. Typiskt tredje barn säger många till mig... han liksom bara hänger med, ligger där och är så fantastisk nöjd hela tiden. Sover väldigt mycket fortfarande men har börjat vara vaken lite mer på dagarna, är fortfarande inte så givmild med sina leenden men dom har börjat komma lite då och då. Men lilla V är nästan aldrig missnöjd, har fortfarande inte haft en enda "knölig" kväll utan han ligger här och bara kikar eller sover trots att den där lilla magen spökar emellanåt, men med lite magdroppar har det blivit bättre.
 
Men du är så söt så världen stannar upp med din lilla uppåtnäsa, dina gosiga kinder och den där söta lilla markerade hakan, vår lilla rumpnisse ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tacksam

Hej vänner!
 
 
♥♥♥
 
Den här helgen försvann verkligen fort och jag var helt slut efter den igår, borde ju vara tvärtom =) Andreas var och jobbade på en curlingturnering så från torsdag till söndag så såg vi honom knappt här hemma. Som tur var så har jag ju underbara föräldrar som var här och hjälpte mig för ekvationen att få ihop allt är inte alltid enkel när alla vill ha sin dos av uppmärksamhet ;) Felicia var även bjuden på kalas så på lördagen drog jag, Vidar och Felicia iväg på kalas och jag fick träffa min fina fina vän som jag inte sett på alldeles för länge ♥
 
Det var inte mycket men jag bakade en kaka som tack till mina föräldrar. Jag önskar jag kommer kunna göra lika mycket för mina barn som dom gör för mig ♥
 
 
Igår fick vi besök av min farmor & farfar som hade köpt en liten present till lilla V, vi har fått så himla mycket fint till vår lilla skatt =) Tänk...jag tror min farfar berättade att Vidar var deras fjortonde barnbarns barn, vilken lycka att man faktiskt kan få vara med om något sådant i livet.
 
Min farfar och Vidar ♥
 
 
 
 
Men nu ska jag gå och umgås med mina älskade barn som jag precis stoppat i lite mellis efter hämtning på förskola och skola!

Höstrusk och inspiration

Hej på er!
 
Men fyyy vilket väder vi har idag, riktigt höstrusk är det ute, spöregnar och blåser. Själv sitter jag inne med tända ljus och en kopp te och planerar att inte vara ute speciellt mycket idag ;) Känner mig faktiskt rätt pigg idag för plötsligt händer det och Vidar åt en gång i natt och sov sen resten av natten, tack för det säger mamman!
 
När Vidar kom så fick vi planera om lite vad gällde rummen här hemma och då Felicia själv ville byta till det mindre sovrummet kändes det självklart att göra ordning det till henne och sen får killarna dela på det stora sovrummet. Utanför sovrummen har vi en ganska stor hall också som är lite svår att utnyttja, men där är tanken att göra ordning till en gemensam lekyta/lekrum. Vi behöver nu någon belysning i taket där men inget som hänger ner för det fungerar inte riktigt och jag är inte såå jätte förtjust i plafonder men hittade här ett alternativ =)
 
Den här lampan är från watt & VEKE och skulle bli super där tror jag =)
 
I vårt sovrum har jag länge velat ha en ny taklampa också, är riktigt less på den vi har då den hängt med ett tag. Och nu har jag gått och blivit kär i en lampa, tycker mer och mer om den och den åker upp på min önskelista... i topp =)
 
 
Eos från Vita som du hittar bla hos onödigt snyggt
 
Behöver även köpa lite mer förvaring till killarnas rum så det är lätt att städa och få ordning där inne och jag har fastnat för Rice fina förvaringshus men nu har jag lite svårt att bestämma mig för vilket, vad tycker ni? =)
 
 
Ska dom få en buss?
 
 
Eller ska dom få ett hyreshus?
 
Ha en bra dag!
 
Kramar Anna ♥
 
 
 
 

Check på den!

Gokväll alla fina!
 
Här startade vi dagen med läkarundersökning på BVC för lilla Vidar och han fick fullt godkänt och vågen landade nu på 5 260 g....han tycker om mat vår lilla älskling. Vår minsta lilla skatt som nu känns så självklar i familjen och gör den komplett ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu har jag precis stökat undan efter middag och vi har även hunnit med att spela lite "Försvunna Diamanten". Testade ett nytt recept på paj ikväll, Kyckling & Bacon paj, riktigt god var den och alla i familjen tog två portioner, då får man vara nöjd =) Men nu ska jag sätta mig och surfa runt på lite inredningsinspiration eller snarare lampinspiration för vi har flera rum där jag skulle vilja ha lite nytt på lampfronten =)
 
Ha en fortsatt mysig kväll!

Nya mål!

Hej måndag!
 
Ny vecka och den här veckan har jag tänkt att kicka igång och börja träna lite lätt, har gått rätt mycket promenader tack vare att jag lämnar och hämtar på skola/förskola och sen har jag även gjort lite plankövningar hemma. Men nu känner jag mig så pass återställd att jag tror jag kan börja träna lite mer =) Jag har som mål att mina graviditetskilon plus lite till ska vara borta till jul och jag tror jag klarar det med lite vilja och bra karaktär. Den här graviditeten gick jag inte upp lika mycket som tidigare, nu landade vågen på + 15 kg från dag ett. Jag har nu 0,3 kg kvar att gå ner till det jag vägde in mig på inskrivningen hos MVC och 2 kg totalt sen jag blev gravid. Till nästa sommar önskar jag vara i samma form som jag var vid vårt bröllop, då var jag nöjd och kunde ändå unna mig lite gott =) Bjuder på lite bilder från vår fantastiska dag och drömmer mig tillbaka ♥♥♥
 
 
 
 
 
 
 
 
Och han som finns vid min sida hela tiden, han som förstår mig som ingen annan, han som gett mig det finaste man ge och han jag ska dela resten av mitt liv med ♥
 
Nu har jobbat lite här en stund medan mini sov och jag har även hunnit plantera lite höstblommor utanför dörren och nu ska jag plocka lite till innan lunch och jag ska hämta hem mina skatter ♥

Att ha något att se fram emot

 
Wieee, i veckan bokade vi en resa till våren/försommaren. Underbart att ha något att se fram emot och så himla mysigt att få åka iväg hela familjen till sol, bad och värme.
 
Här har vi haft en lugn och skön lördag, Valter fick följa med mormor & morfar till stugan i några timmar. Alldeles själv där bara han fick all uppmärksamhet, kasta sten i vattnet, åka moped...det gjorde honom riktigt gott ♥
Själv passade jag på att ta en promenad i solen då och vad gör man inte när man blir själv...jo vi städade =)
 
Nu har vi slappat i soffan med film och godis och nu blir det sängen, om mini här bredvid vill ;)
 
 
 

 
 
God natt!

Godmorgon fredag!

Godmorgon!

Jag ligger fortfarande kvar i sängen och njuter av fantastiskt bebisgos och att det är fredag, vilken efterlängtad helg!

Både Valter och Felicia sover gott och idag behöver vi inte stressa iväg då F inte ska på skolan. Planen idag är att göra fredagsfint här hemma, lite ärenden och Felicia har beställt lite trolldeg =)

Ha en fantastisk fredag!




Mysdag och pyssel

Här har vi haft riktigt sitta inne och mysa under filten väder på förmiddagen, grått och regnigt. Stora skatten är mycket piggare idag, tur att magsjuka är över fort iaf...för usch för denna sjuka. Jag och skatten kröp upp i soffan och tittade på gårdagens, Bonde söker fru, så himla mysigt. Sen blev det mys med en kopp te och några inredningstidningar samtidigt som vi knöt lite kompisarmband på en kartongcirkel =)
 
Men nu har vi precis ätit lunch och om en stund ska vi hämta hem Valter från förskolan ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hej Oktober!

Här hemma har vi fortfarande lite sjukstuga, den vill som inte riktigt släppa taget. Nu är det Felicia som är krasslig. Nu vill jag att vi alla ska bli pigga och må bra så vi får njuta av denna höstmånad. Förutom det har jag de senaste dagarna gjort en rejäl rensning och plockat fram alla kläder efter Felicia, sorterat dom i storleksordning och satt pris på alla plagg för att sälja bort. Känns lite tråkigt och jag blir lite nostalgisk men jag kan ju inte spara dom nå längre =) Dessutom ska vi snart försöka renovera och göra ordning vår tredje våning och det är där jag haft alla kläder samlade så nu fick jag en liten spark i baken.
 
Lillskrot växer annars så det knakar, i måndags var det dags för väga och mäta igen och nu stod vågen på 4 797 g och 54,5 cm lång. Han sover fortfarande väldigt mycket på dagarna så social har inte blivit riktigt än =)
 
 
En liten kräkunge är vad han är, den här bodyn hade han haft på sig i ungefär 5 min... blir några ombyten per dag =)
 

RSS 2.0