Otillräcklig

Efter ett bad blir man lugn och harmonisk igen =)
 
Sötaste små fossingarna ♥
 
 
 
Usch...idag har jag verkligen känt mig otillräcklig och hjälplös som mamma. Många tårar har jag torkat bort från mina kinder, försökt att inte visa för dom små att jag varit ledsen... Jag önskar ibland att det fanns någon skola någonstans hur man som förälder ska göra i alla situationer för det är verkligen inte ett lätt jobb, det svåraste jag varit med om och helt klart det mest underbara.
 
Idag ringde dom från Valters förskola och berättade att han hade kräkts och jag kände en klump direkt, av många anledningar. Självklart det mest uppenbara, urk för magsjuka, finns väl ingen i hela världen som tycker bra om det. Sen förstod jag hur jobbigt min stora skatt skulle få det. Felicia är verkligen livrädd för allt som har med kräkas och magsjuka att göra, hon har verkligen fobi för det och får riktig panik. Och så även den här gången, ville inte lämna sitt rum, var bara ledsen och väldigt rädd, nästan hyperventilerade där inne =( Så samtidigt som hon verkligen behövde mig, så behövde Valter mig som låg hängig i soffan och som grädden på moset ville Vidar bara vara nära nära idag och var absolut inte nöjd när jag la ner honom. Kände mig totalt splittrad, och fruktansvärt hjälplös när det gäller Felicia, det är något jag inte riktigt vet hur jag ska hantera....kommer nog inte klara det själv heller utan för hennes skull måste hon nog få hjälp att på något sätt kunna hantera dom här situationerna...
 
Men nu har hon fått åkt och haft lite egentid med morfar och genast så glittrade det till lite i ögonen igen ♥♥♥
 
 
 

You rock my world!

Hej vänner!
 
Igår hade mitt stora hjärta skolfotografering på skolan, vi har lite som "tradition" att till den får hon följa med och shoppa nått nytt till fotograferingen. Den här gången visste hon redan vad hon ville ha så en ny klänning blev det =) Och hon var så fin när hon struttade iväg, min fina...
 
 
 
You rock my World! Du och dina syskon, jag älskar er till månen och tillbaka...
 
 
Idag har vi en rätt så kall men strålande fin höstdag här så jag ska skynda mig att plocka och fixa lite här hemma en stund medan mini sover och sen ska jag ta en promenad innan skatterna ska hämtas.
 
Känner att det suget för att fixa här hemma har riktigt kommit med hösten och det finns så mycket fint i alla inredningsbutiker på nätet, men först ut är att barnens rum ska bli helt klara och än är det lite saker kvar och jag väntar på lite paket jag beställt =)
 
Den här byxdressen är dagens tips från mig, den låg i paketet från Zara jag fick för några dagar sedan. Den var så fin på Felicia och hon älskade den!
 
 
 
Ha en fin onsdag!

Silvermedaljör och månadskalas


 
Fredagsmys med film och godis
 
Så pass stor och har blivit en hel månad =)
 
Brrr... vad hände med den sköna sensommarvärmen?! Imorse var det myggfritt här iaf, 3 grader och blåst, hade inte riktigt förberett mig på det så det blev en snabb framplockning av lite vantar och mössor till barnen. Så idag blir det till att plocka undan det sista "sommarsakerna" och fram med lite varmare kläder. Tur jag checkade av fleecekläder och varmare vantar i helgen när jag var och shoppade så det är klart.
 
Under helgen har vi annars hängt med fina vänner, firat Vidar som blivit 1 månad och igår var det fotboll hela dagen då Felicia hade cup. Dom tog sig till final och blev stolta silvermedaljörer, så duktiga!
 
Bästisar och silvermedaljörer =)
Morfars tradition att köpa tårta när barnbarnen till 1 månad =) 
 
Kram Anna

Välkommen fredag!

Veckans bästa dag är äntligen här!
Jag har myst på med mina små killar på förmiddagen och sen var vi och hämtade Felicia som slutar lite tidigare i skolan på fredagar. Så nu ska jag dra på lite musik här hemma för att städa och göra lite fint inför helgen och ikväll får vi besök av vänner och då blir det klassisk tacokväll =)
 
 
Lilla godingen i Newbie kläder från KappAhl från topp till tå, I love them =)
 
 
Hjärtat slår dubbelvolter när jag tittar på den här lilla, idag tog vi helg en dag tidigare så V fick vara hemma och mysa med oss =)
Igår knackade det på dörren med paket med kläder jag klickat hem till Felicia från Zara och jag blev såå nöjd och även hon =)
 
 
 
 

Stolt så jag spricker

 
Här har jag precis suttit och gjort både matteläxa och läsläxa med Felicia, och jag blir så stolt över hur duktig hon är. Som hon kämpar och vill lära sig mer hela tiden. Hon var duktig att läsa redan när hon började skolan nu i höst men har gjort såna framsteg, min fina älskade dotter.
 
 
 
 
 
 
Några timmar på förmiddagen får vi lite tid ensam jag och lilla V, innan karusellen drar igång med hämtning, mellis, läxor, aktiviteter, middag och allt det andra =) Idag satt jag i soffan och bara luktade på den fantastiska bebislukten, tänkte att jag har ju fantastisk tur som ska få vara hemma ett helt år och mysa med honom och även ha bonusen att få lite extra tid med dom två lite större också, jag har det ganska bra faktiskt!
 
Nu ska jag baka klart en kaka till kvällens föräldramöte och sen är det dags för middag =)

Känner livet i mig igen!

 
 
Usch och fy vad jag blev dålig i den där otäcka mjölkstockningen, feber i flera dagar och ont i hela kroppen. Men efter några dagar med värktabletter, värme, massera och tok mycket amning så släppte det lagom till helgen. Så helgen blev riktigt välkommen då vi var trötta efter veckan och det blev en väldigt lugn helg med en mysig middag hos min bror.
 
Igår var det dags för vägning och mätning på BVC och Vidar vägde nu 4 260 g och var 52 cm lång. Han gillar mat den här lilla och hade på 1,5 vecka gått upp 540 g. Han blir nog en liten tjockis som sin bror =) Idag har jag klickat hem lite nytt på nätet bla saker till barnens rum där vi fixar på för fullt, även lite fina nya kläder till Felicia. Så nu hoppas jag det går fort tills dom kommer så jag får hämta ut paket och fixa =)

Ynklig

Hela natten blev riktigt crap, feber och hade fruktansvärt ont och fick knapra tabletter. Klarade inte ens att lämna barnen imorse så Andreas fick rycka in. Vid lunch hade jag inte ens tagit mig ur sängen...

Men nu har jag duschat varmt, masserat, ätit Ipren och ammat, ammat, ammat och jag anar lite bättring tack och lov. Var länge sen jag var så dålig som imorse.
Riktigt trist förmiddag i sängen...
Tur jag hade mysigt sällskap =)



På min arm

I den här påsen dolde sig den fantastiska presenten jag fick =) 
 
 
Min man han kan han... idag när jag kanske behövde det lite extra då jag varit ganska trött och sliten hela dagen. När jag äntligen fick bort mjölkstockningen så fick jag det på andra sidan istället, så på em fick jag bädda ner mig i sängen och ta med mig barnen så fick dom pyssla i sängen med mig för då var jag inte kaxig. Men då kom han med den finaste överraskningen av dom alla, något jag tittat på och önskat mig i många år men inte unnat mig själv. Efva Attlings fantastiskt stilrena klocka, My First.
 
Jag fick den av han och barnen med motiveringen att jag var världens bästa mamma och varje gång jag tittar på klockan skulle jag tänka att den bästa tiden är den när jag är med dom. Dom som betyder allra mest för mig.
 
 
 
 

Ingen dans på borden


Här är det lite småsegt idag efter två riktigt dåliga nätter och sömnkontot är på kraftigt minus nu. Först igår natt åkte jag på mjölkstocknig och feber så jag sov riktigt dåligt. Inatt har Vidar haft magknip, Valter ramlade ur vår säng och Felicia hade mardrömmar. Ingen bra kombo! Så ingen dans på borden kommer det bli här idag. Men Valter är piggare idag så imorgon blir det förskola igen.

Jag har de senaste dagarna fått ett litet ryck med att rensa, slänga och sälja bort sånt som bara ligger, så skönt! 

Men nu blev jag lite piggare för nu kom min man hem med ett paket till mig, men det får inte öppnas förrän stora skatten kommer hem. Får visa lite senare vad de var i ;)

Soft helg

Tror någon längtar efter lite snö ;)
 
Här har helgen verkligen gått i lugnets tecken, även om jag är hemma på veckorna så är det så skönt då ingen ska till skola eller förskola och dessutom mycket mysigare att vara hemma tillsammans. Jag lät Valter ha lite ledigt även på fredagen så vi hade en riktigt mysig dag ute i solen. Idag har vi varit och tittat på stora skatten som hade fotbollsmatch, tyvärr blev det förlust men dom kämpade på bra. Tyvärr så slutade helgen med att Valter nu har 39 graders feber och själv känner jag en början till mjölkstockning, aj aj aj. Känner mig lite ynklig och mår lite sisådär... Så ikväll blir det en tidig kväll för flera av oss.
 
Hann med en sväng på KappAhl idag då dom hade 20 % på ett köp och jag hittade väldigt mycket fint till Vidar från Newbie, måste visas imorgon =)
 
 
 
 
Hoppas ni får en fortsatt mysig söndag kväll!

Viktstatus

Liten badkille ligger och kikar...
 
 
Här har vi haft hembesök av BVC till morgonen, viktkoll på lille Vidar och lite allmän koll på läget =) Viktkurvan såg väldigt bra ut och vågen stannade nu på 3 720 g så nu har han gått över sin födelsevikt igen, känns skönt!
 
Nu har V fått lite mat och jag har ätit lite mellis så nu ska jag bädda ner honom i vagnen och ta en liten promenad på affären för här har vi fantastiskt väder även idag. Tror det även får bli lite trädgårdsfix om jag hinner med det innan hämtning på skola och förskola.
 
Dessa två fnittrande tjejer hade jag här hemma igår på eftermiddagen, och numera stänger
dom in sig på rummet så mamma inte ska störa.... liten börjar bli stor =)
 
Och den här killen kröp upp i sin säng med "ajpen" som han kallar den =) Så mycket 
sällskap fick jag av mina barn ;) 
 

Phu...jag klarade det!

Ni är helt fantastiska!
 
Idag är första dagen som jag är hemma själv på den här föräldraledigheten, idag började Andreas jobba igen efter sina 10 "pappadagar" hemma och idag blir lilla Vidar två veckor =). Jag var lite nervös för att klara av att ha alla tre klara och vara med Felicia på skolan till 08.00, och eftersom Andreas börjar redan kl 07 så måste jag klara det mesta själv. Men med bra planering och förberedelse kvällen innan så gick det riktigt bra och vi hade en harmonisk och fridfull morgon och det blev inte ens stress mot slutet =) Men så har jag ju världens bästa storasyster till hjälp som jag tror tycker om att få känna sig lite duktig så hon hjälper verkligen sin lillebror med allt. Och frågar man Valter så får man bara till svar "inte mamma, Lita" =)
 
Annars har Vidar hunnit fira sin första namnsdag, börjat vara vaken aningens lite mer om dagarna och jag hoppas han växt på sig lite. Imorgon är det dags för första vägningen sen läkarbesöket förra veckan.
 
Nu har jag suttit och jobbat en stund och lilla V sover gott så nu ska jag fortsätta att ta en stund i tvättstugan och stryka lite tvätt. Längtar redan efter att få hämta hem mina stora troll och då tror jag vi måste ut och leka en stund för vilken fantastisk sensommardag vi har idag!

RSS 2.0