Det här med veckopeng...

Felicia har ett tag frågat mycket kring det här med veckopeng och vad det är för något så idag kom diskussionen upp igen och jag sa att om man ska få veckopeng så finns det några saker man måste göra för att få det... I det här fallet sa jag då att, hon måste hjälpa till att städa på sitt rum, lyssna på vad vi säger utan att tjafsa och borsta tänderna utan protester, det tyckte jag var rätt harmlöst men ändå bra grejjer =)

Till svar får jag då av Felicia 5 år, " ja men det kan jag göra, hur mycket får jag då, 100 kr i veckan?!" Ungen tänkte visst bli miljonär på min bekostnad så jag svarade snabbt att jag hade nog tänkt mig 20 kr i veckan men hon nöjde sig "huvudsaken jag får en sedel" svarade hon då =) Sötnosen vi får väl se om det håller i sig och vad hon tänkte spara till, men det blir en bra erfarenhet för henne =)
 
 

Packning pågår

Imorgon tänkte vi åka iväg på en liten roadtrip, några dagars semester med familjen, ska bli jätte härligt. Så idag har det mest blivit att fixa lite ärenden och packa plus att jag har fixat och kollat upp lite saker inför kommande dop. Men nu ska jag fixa det sista som ska med inför semestern och sen hoppa i säng för vi tänkte försöka komma iväg så tidigt som möjligt imorgon bitti, första stoppet blir Järvsö =)
 
 
Liten tycker det är sådär att ligga på mage men kämpar på ibland =)

Syskonkärlek

 
Blir alldeles varm när jag ser hur mycket dom tycker om varann redan nu, kärlek!

Hon är hemma igen!

 
När jag behövde det som mest då ringde hon, min skatt och berättade att hon kom hem idag, vilken lycka för mamman. Känns så mycket bättre nu, jag är verkligen en bättre människa när hon är hemma... jag fungerar inget bra utan henne, min älskade Felicia. Det kändes faktiskt som jag varit lite saknad av henne också och framför allt var lillebror saknad, syrrans "lillgos" som hon kallade honom så sött =) Vi smaskade i oss våfflor med jordgubbssylt när hon kom hem och sen var vi ut på en härlig kvällspromenad hela familjen för att avsluta i soffan, nu laddar vi för en ny dag imorgon =)
 
 

Att ha något att se fram emot

Vi bokade för väldigt länge sedan en resa till Kreta i september, och det känns helt underbart nu att ha den veckan att se fram emot. Sola, bada, äta gott och mysa med familjen, ska bli helt underbart! Sunwing Resort Makrigialos, ser underbart ut på bilderna. Någon som varit där, erfarenheter? Igår gjorde vi slutbetalningen och idag är det 40 dagar kvar, ganska nära =)


Längtar så det gör ont

Två dagar kvar, det känns som en evighet... Nu har jag snart varit ifrån Felicia i två veckor. Men idag är det tufft, idag är det jätte jobbigt. Kan inte ens tänka på henne, då kommer tårarna. Min fina älskling!


Ny sovplats

Inatt inviger Valter spjälsängen och vaggan får plockas bort, för den här gången ;) Den känns lite för liten, V viftar med armar och ben så på nätterna och kanterna är rätt hårda för honom att slå sig i. Spjälsängen känns mer ombonad. Så vi firar tvåmånaders dagen med att byta :)


Måla måla måla

Dom sista dagarna har det blivit mycket målning för mig, lekstugan ska få lite färg på sig. Första varvet är klart nu men det blev dock inte riktigt den färg jag ville ha så imorgon ska jag åka och bryta den lite gråare så får vi se :) Men det tar så mycket längre tid än man tror, den där lilla tar ju lite tid också men det kommer bli fint när det är klart! Nu ska jag börja med middagen här, ugnstekt lax och potatis, gott!


Kommer inte chansa igen...

Den här dagen började heelt underbart, min sambo gav mig sovmorgon till halv tio och då väcktes jag av frukost på sängen, vilket lyx! Efter bestämde vi oss för att träna lite, A skulle ut och springa och jag ut på power walk och det kändes skönt i både kropp och knopp när jag kom hem... Men sen gick det bara utför...

Valter började vakna direkt vi kom hem så jag tänkte att jag skyndar mig att duscha innan han blir hungrig, han brukar (alltid annars) bli jätte lugn i babysittern av duschen och så även den här gången till en början, men så fort jag klev in i duschen började han naturligtvis skrika. Eftersom man tål lite gråt något bättre nu än för en månad sen så tänkte jag att han får ligga där en liten stund, det går nog bra. Men han har pipa min son när han är hungrig så det var bara att sätta rekord i att duscha fort idag, och när jag väl var klar så upptäckte jag (efter jag lagt min handduk i det) att jag missat att ha duschdraperiet innanför kanten i duschen så utanför var det en stoor pöl vatten, så jag hade ungefär en tredjedel av min handduk kvar att torka mig med. Samtidigt så fortsätter V att skrika högt och jag kunde ju inte springa ut med handduken som det droppade ifrån så jag fick ta honom naken och springa ut med honom varpå mjölkmaskinerna går igång eftersom han skriker så samtidigt som jag skyndar mig med honom till vårt sovrum för att lägga honom på sängen så lägger jag små fina mjölkspår efter mig på golvet i hallen, myssigt!

Jag skyndar mig sedan in i mitt dressingroom (läs tvättstuga) för att hämta några underkläder att sätta på mig. Jag småspringer och gör en brutal vänstersväng till vår garderob och mitt i den brutala svängen lyckas jag naturligtvis putta omkull min vattenkanna över all min stryktvätt så den blev alldeles blöt och halva golvet dessutom. Vad härligt, jag menar kunde så mycket mer ha gått fel på den lilla stunden?!

Just ja, jag glömde vinka till grannen mittemot när jag sprang naken förbi fönstret!

Underbar hjälp

Lite sommarväder och sol gör verkligen susen för energin, som annars lyser med sin frånvaro när vädret är grått och trist. Men idag har vi hunnit med en hel del här hemma. Mina föräldrar var här hela dagen och hjälpte oss med lite olika saker. Pappa och Andreas byggde på Felicias lekstuga så nu är det inte så jätte mycket kvar på den =) Skulle vara så himla roligt att ha den klar när hon kommer hem, vilken överraskning det skulle vara för henne! Jag har börjat skrapa fönster på garaget så det hjälpte mamma mig med och sen gick pappa fram med röjsågen på gården. Innan vi satte punkt för kvällen så grävde A upp en massa rötter där vi ifjol tog bort en JÄTTE buske så nu ska vi göra ordning och så gräs där. Men är såå tacksam för all hjälp vi får av er mina UNDERBARA föräldrar, vi uppskattar det verkligen!

Valter han har hängt med i vagnen och varit en väldigt snäll liten kille, men hungrig har han varit idag... känns som det är en grop i soffan där för jag har suttit och ammat där så mycket idag.

 
Skatten med favoritmorfar tidigare i sommar

Meeh?!

Bloggen laddade upp fel bild på inlägget "gladskit" igår, den här skulle det ju vara ;)


Gladskit :)


Liten blir stor

Idag var det dags för läkarbesök på BVC och allt såg bara bra ut. Det var även kontroll av vikt och längd och liten verkligen växer för fort. 5640 g och 59 cm, var ska detta sluta... Känner mig fortfarande krasslig så nu blir det sängen för mig!


Älskade liten

Inatt och idag har lilla Valter haft det tufft, usch så ont i magen han haft. Aldrig tidigare skrikit som inatt och det gör så ont i hjärtat på mig så det blev inte mycket sömn för varken mig eller A inatt. Dessutom vaknade jag upp med mjölkstockning, sjukt ont och frossa har jag haft. Tack för Alvedon. Men vi bet ihop imorse och åkte till stugan där vi åt lunch och ginade med fina vänner :) Fick sedan vila en stund när jag kom hem, väldigt skönt :) Nu har vi en helt underbar kväll i vår lilla stad så vi tänkte ta en promenad ner på stan och njuta av solen. Hoppas ni får en härlig kväll! :)


Utvecklingssprång

De senaste dagarna har det hänt jätte mycket med lilla V, han är mer vaken på dagarna. Han har också börjat ge härliga kontaktleenden regelbundet, myskillen. På onsdag ska det vägas på BVC igen, förra gången var när han var 5 veckor och då vägde han 4 850 g :)


Söta tjocka lilla V

Hur söt får man vara?! Hjärtat smälter när han ligger där med sina tjocka kinder och bara myser :)


Kärlek

Tänk att jag är mamma till dessa två underbara skatter, jag får verkligen stanna upp ibland, torka en tår ur ögat och påminna mig själv om att uppskatta allt jag har just nu.



Prioriteringar

Jag har prioriterat tid med min familj sista tiden så därför har det inte blivit så mycket bloggande, nu har Felicia varit hos oss i två hela veckor och dom försvann fort tyvärr. Men vi har myst massor tillsammans och försökt hinna med några dagar i stugan, någon dag på stranden, lite tid bara hemma och träffa kompisar. Men nu är det dags för henne att vara med sin pappa i två veckor och usch vad jag kommer sakna henne, men nu ska hon få åka iväg på semester och som hon längtar =)

Vi hade egentligen tänkt åka iväg på en liten semester veckan som var men vi sköt på det lite eftersom det är såå himla tråkigt väder så vi tar det om några veckor istället.

Idag åkte vi till Sälsten tillsammans med familjen Gustin och Byberg och lagade mat på Muurrika över elden och wow vad gott det blev, det måste vi göra om fler gånger =)



Vecka 5

Eftersom det varit sånt strul med bloggen så blev det ingen rapport förra veckan hur det hade gått. Men det fortsätter sakta men säkert neråt och den här gången stod vågen på - 14,9 kg. Jag har inte varit så duktig med promenaderna på sista tiden för tiden bara försvinner tycker jag så där kan jag helt klart bättra mig. Däremot har jag försökt vara duktig och kört några olika plankövningar morgon och kväll. Dock inte dom sista dagarna då jag fick en hemsk nackspärr men nu är det bättre så imorgon kör vi igen =)

RSS 2.0