Besök på VC

Felicia har fått en otäck blåsa på ena tummen, ser ut som en brännblåsa nästan. Idag såg den också lite infekterad ut, men vi skulle hålla lite koll på den närmsta dagarna. Eftersom vi har galet mycket snö här nu så passade vi även på att vara ute och leka och hoppa i snöhögar :)

Nu ska vi baka saffransbullar, våra lussebullar är nästan slut!


Oeffektiv

Idag hade jag tänkt att vara sjukt effektiv, hade massor som jag tänkt göra men jag har nästan inte fått gjort nått idag... vissa dagar bara försvinner och jag fattar inte hur?! Valter tog sovmorgon imorse vilket gjorde att han var vaken hela fm och då är det inte riktigt liika lätt att få något gjort, men vi hade det väldigt mysigt så det var verkligen värt det. Jag är så glad att han börjar bli sig själv igen och dom två sista dagarna har han ätit bra igen och varit på väldigt bra humör så det kanske inte gör lika ont i munnen längre förhoppningsvis. Men han har blivit vitare, läpparna är vitfläckig och som en vit beläggning på tungan... ni vars barn som har haft så här, brukar det bli vit när det försvinner eller ??
 
Nu har jag precis kommit in efter en promenad och har nu sjunkit ner i soffan med en kopp varm choklad, Valter sover fortfarande så jag ska passa på att bocka av lite på min "att göra lista". Ikväll är jag bortbjuden på en annorlunda fredagsmiddag, Våffelmys hos familjen Gustin =)
 
 
Jag blir så glad när du är glad  ♥

Sötaste pepparkakorna

Idag var det dags för luciafirande på förskolan, lika mysigt som alltid. Felicia tog i ordentligt på sångerna och hördes riktigt mycket, sötnöt =) I år ville Felicia inte vara lucia utan pepparkaksgumma, och då fick ju även Valter vara pepparkaksgubbe såklart =)
 
Blev sen bjuden på middag av mina föräldrar och sen har jag grejjat med julkorten, plockat lite och tröstat Valter... en helt vanlig kväll med andra ord ;) Men nu blir det sängen!
 
KRAM!
 
 
 
 

Från hjärtat

Välling på kvällen, mer mat på dagarna, ersättning, amma mer... you name it, jag har testat allt nu men det blir ändå inga bättre nätter här så jag ska inte skriva något mer efter det här om våra pissiga nätter nu, blir till att likställa bloggen med klagomuren annars och inte speciellt roligt att gå tillbaka att läsa, ett bra preventivmedel kanske ;) Men tålamodet blir inte det bästa med lite sömn, eller mitt tålamod blir inte det bästa iaf.
 
Men igår kände jag mig så otillräcklig som mamma och kändes som att hjärtat skulle gå sönder... Jag hann som vanligt bara tänka tanken att gå och lägga mig så vaknade Valter, ville bara bli buren eller ligga i min famn och somnade då direkt men så fort jag la ner honom så vaknade han och var ledsen. Efter ca 1,5 timme trodde jag att jag skulle kräkas av trötthet och tålamodet höll på att ta slut... då väcker han naturligtvis även stackars Felicia som också blev ledsen för hon var så trött. Hon ville då att jag skulle lägga mig med henne så hon kunde somna om, detta blev väldigt svårt då Valter bara grät om jag la mig ner....så tillslut sätter jag mig bara ner och tårarna sprutade på mig, där tog allt bara slut, jag gav upp helt enkelt. Stackars Felicia tittade på mig med stora ögon men någonstans var det som att både hon och Valter förstod så helt plötsligt så somnade dom både brevid mig i sängen  samtidigt som jag försökte vagga Valter med ena armen och strök Felicia på pannan med den andra ♥ Valter fortsatte sen och vakna varannan timme ungefär hela natten och sov jätteoroligt, känner mig hjälplös nu och har insett att det är som det är och det blir som de blir, jag hoppas inte på något längre... var väldigt typiskt att det skulle bli såhär just när A är borta så länge. Men snälla snälla tomten, jag önskar mig en natts sömn i julklapp.
 
Imorse så var det första Felicia sa när vi vaknade, "mamma, du grinade igår" . Jaa sa jag, det var för att Valter bara vaknade hela tiden och jag orkade helt enkelt inte när jag även ville hjälpa dig. Då sa hon igen " men det är inte Valters fel att du grinade mamma, det är för att du är trött och behöver sova. När Andreas kommer hem ska jag säga till honom att ni kan läsa saga varannan kväll så du får vila lite" Behöver jag säga att det brast igen...
 
Älskade barn jag skulle gå genom eld och vatten för er skull, även om jag inte alltid gör det så bra så gör jag mitt bästa ♥
 

Tacksam

Ikväll har mina föräldrar varit barnvakt så jag kunde ha mitt pass, trodde inte det skulle gå så bra med anledning av hur det varit på sista tiden men det gick bra och det var riktigt skönt att komma iväg och träna. När jag kom hem så stog även middagen på bordet, underbara mamma och pappa, vad skulle jag göra utan dom?! Oändligt tacksam för allt dom gör för oss ♥
 
Nu sover båda barnen och här har det blivit dusch, undanplockning och en stund i soffan och snart ska jag ge mig i säng. Imorgon väntar mamma/barn pass igen, endast två kvar och sen är det slut på det passet men det har varit väldigt roligt att hålla i det den här terminen =)
 
 
Felicia med bästa morfar och mormor

Stackars liten

Var på BVC idag då jag upptäckte igår att Valter hade fulla munnen av vita fläckar/blåsor, han har förmodligen haft blåsorna ett tag därav febern förra veckan och därav hans otroligt gnälliga humör och extremt dåliga nätter. Lilla skatten har nog haft haft så fruktansvärt ont i sin mun.... men nu tycker jag det verkar som det har vänt för humöret börjar bli bättre och även aptiten. Men det får verkligen vara hur synd det vill om honom men jag ber till all makt som finns att han snarast börjar sova bättre på natten för jag orkar inte länge till nu.... Igårkväll gick jag och la mig 21.15 för jag mådde inte något bra alls, 21.30 vaknade Valter, gissa hur pigg jag var då?! Han var då vaken i två timmar, somnade i min famn hela tiden men så fort jag la ner honom i hans säng vaknade han och började grina... Tillslut la jag mig i samma säng som honom så 23.30 somnade vi, sen vaknade han 01,03,05 och slutligen 06 och det är en ganska normal natt...
 
Nu har jag äntligen tagit mig tid att göra julkorten, ingen riktig inspiration och ork där så jag blev inte så jättenöjd men det får bli som de blir... fotona jag tog idag blev inte så himla bra som jag trodde men men... Jag hoppas jag är piggare imorgon!
 
Inte det lättaste att ta julkort =)
 
 
'
 
 

Plötsligt händer det...

Valter har inte varit så förtjust i flaskan, tagit ersättning några få gånger men då är det inte speciellt mycket han fått i sig. Välling det ratade han direkt jag provade, försökte ett gäng kvällar men han bara spottade och fräste så jag tänkte att det var lika bra att ge upp för ett tag. Men så ikväll tänkte jag att... ikväll händer det och jag chansade och han tog flaskan direkt och drack upp allt, och verkade till och med gilla det =) Får se inatt om det blir hit eller shit, får hoppas han inte får ont i magen iaf.
 
 
Älskade fina sötnöt... ikväll när han somnade låg han och strök mig på kinden för att känna så jag var där ♥

I'm in love

 
Jamen alltså det bor ju en liten julnörd i mig, jag tycker allt som har med julen att göra är så himla mysigt.... jag blir som ett litet barn den här tiden på året. Har insett att det här med att åka bort som många väljer att göra vid jul nuförtiden, det är inte riktigt min grej. Jag vill vara hemma, lyssna på julmusik, tända ljus, mysa, pynta, leka i snön... jaa allt som man gör vid jul. Idag tog jag dessutom upp allt mitt julpynt, men det är inte så himla mycket märkte jag och mycket har hängt med alldeles för länge så det skulle verkligen behöva förnyas. Jag är inte så mycket för tomtar, förutom dom danska fina Maileg tomtarna.... skulle vilja ha ett helt gäng här hemma, och det har jag inte, inte ens nära, men jag har en iaf och den älskar jag. Valter och Felicia ska få varsin på julaftonsmorgonen, tänkte dom skulle få ha dom på sitt rum, hittade några som jag ska klicka hem hos Elsas Hem. Sen tror jag Felicia kanske ska få någon kanin att utöka samlingen med =)
 
 
Hos Elsas Hem finns massa fint från Maileg, både tomtar, kaniner, möss och annat 
 
 

Blogg till Bok

Efter att jag för ett tag tappade många års bloggande så har jag varit lite rädd för att det hända igen och då kanske inte det går att fixa. Det skulle ju vara väldigt kul att ha blogginläggen kvar till senare, så jag blev jätteglad när jag surfade runt ikväll och hittade Blogg till Bok så jag ska absolut lämna in och göra en bok för varje år där, superkul! Beställer man dessutom innan 16 dec så får man 20 % med koden: JULBOK
 
En alldeles perfekt julklapp till sig själv =)
 
 

På vift

Idag har vi varit på vift mest hela dagen men nu är vi hemma och landar en stund och tar det lite lugnt. Vi började med att vara och handla så nu har jag fyllt upp här hemma igen, skönt! Var även och köpte en riktig snöräv för vår gick sönder förra vintern och eftersom det verkar som att all snö ska komma nu när Andreas är borta så var det nästan ett måste. Jag har även hunnit luncha med några kollegor och om lite senare är vi bjuden på middag hos Johanna, Mattias och Oskar... en riktig lyxdag =)
 
Men nu måste jag ge min son lite uppmärksamhet, han har sovit alldeles för lite idag och är inte på sitt bästa humör ;)
 
 
Arg, förbannad och frustrerad mest hela tiden.... Något stör han väldigt mycket för han är inte sig lik, man önskar dom kunde säga vad som är fel =(

Godmorgon och Grattis!

Jag har precis ätit kanske väärldens tråkigaste frukost, det ekar riktigt tomt här hemma, i princip slut på ALLT... så jag drack en kopp svart kaffe (dricker alltid med mjölk men den är slut) och några smörgåsar med bara ost för smöret är slut. Jag som älskar goda frukostar... men det är mitt eget fel för jag orkade inte åka och handla igår. Men idag ska jag åka och handla och fylla på med massa gott inför helgen, något måste jag få unna mig när jag är själv =) 
 
Valter har precis fått smaka lite Päron & Banan Yoghurt från Nestlé och jag tror det gick hem, han vill mest äta kalla saker just nu och det bästa är att få sitta och gnugga med vattenflaskan i munnen som är kall, måste ju klia där inne... 
 
Önskar jag kunde visa honom nu när han sitter och kikar på sina stora favoriter Babblarna, han har sånt roligt minspel och försöker verkligen härma det dom gör =)
 
 
Undrar hur länge till jag kan hålla honom borta från diskmaskinen...
 

Och idag säger vi GRATTIS till min fina snart blivande man ♥ (tänk att han faktiskt är det om lite drygt ett halvår) som idag fyller år. Vi hoppas att du får en bra dag även om vi skulle vilja att du var hemma med oss.

Rosenbröd

Jag fick en fråga om jag inte kunde lägga ut receptet på Rosenbrödet som jag bakade föra helgen och självklart kan jag göra det. Blev som nästan allt vitt bröd, torrt ganska så fort igen men det fungerade jättebra att även rosta det.
 
 
Du behöver:
 


50 g jäst
5 dl ljummen mjölk
2 msk olivolja
2 tsk salt
12-13 dl vetemjölspecial
 
Ägg och vallmo
 
Du gör så här:

Smula jästen i en degbunkem, häll över lite av vätskan. Rör om tills jästen har löst sig.. Häll sedan i resterande vätska, mjölk, olivolja och salt medans du rör om. Häll i mjöletså mycket som behövs, det ska bli en smidig deg. Arbeta sedan degen och täck den med plastfolie och låt den jäsa 30-40 minuter.
 
Knåda sedan degen lätt på mjölat bakbord, rulla ut i två delar och dela upp i cirka 10 bitar var. Rulla dem till små bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper,låt jäsa i 30 minuter. Ställ ugnen på 250 grader.  Klipp sedan med en sax ett kryss på toppen på brödet, pensla med uppvispad ägg strö över vallmofrön över bröden  och grädda  dem i mitten på ugnen i cirka 10 minuter.

Lycka till!

Egentid

Valter sover sen en liten stund tillbaka, våra kvällsrutiner är helt obefintliga just nu.... han sover oroligt och somnar i hyffsad tid men för att sen vakna upp efter bara en liten stund. Han söker närhet och tittar var man går hela tiden så jag tror det är någon slags utvecklingsfas.... eller så är det något man alltid skyller på =) Men det är synd att han somnar om så sent för egentiden på kvällen är ganska viktig för mig, känns skönt att få sätta sig ner och slappna av en stund innan man somnar. Det här innebär att jag går och lägger mig alldeles för sent med tanke på hur lite jag sover på nätterna nuförtiden, men snart kanske det vänder...
 
Ikväll har jag skjutsat ner Felicia till M så nu är det bara jag och Valter till på söndag, kommer kännas väldigt tomt här hemma. Men vi ska mysa massor, baka och pynta klart inför julen så vi kommer nog ha det ganska bra.
 
 
Lillen som inte varit så nöjd idag, börjar tro att det verkligen är tänder på G för något stör han verkligen och han gnuggar som bara den i munnen.

Tillbaka

Förlåt min frånvaro här i några dagar, jag har varit så otroligt trött med huvudvärk nästan varje dag den här veckan så jag har inte riktigt haft någon ork. Den där förkylningen jag fick för ett tag sen vill inte riktigt släppa greppet om mig känner jag. Har haft mina två pass iaf den här veckan och det var riktigt skönt att börja röra sig igen så jag tror jag känner livet i mig igen ;)
 
Idag har Andreas åkt på EM, 11 dagar ska han vara borta. Både jättetrist och jobbigt, den här tiden före jul vill jag vara hemma och mysa med min familj hela tiden men jag får mysa på med mina fina skatter istället, vi ska nog få tiden att gå ;) Att rodda allt här hemma själv kommer säkert också slita på, men bra kommer det gå =)
 
Världens snöoväder har vi här idag så det tog mig ungefär en timme att gå bort till förskolan och tillbaka med Felicia, Valter sover nu så jag ska passa på att plocka undan massa leksaker och annat och sen hoppas jag hinna städa lite innan vi ska hämta Felicia igen.
 
 
Felicia öppnar sin chokladkalender

Brrrrr

Nu börjar det bli kyligare ute, riktigt bitit i kinderna. På förmiddagen har vi spelat spel och pysslat och jag hoppas vi hinner med att kanske göra lite julgodis på eftermiddagen. Kikar in sen och berättar vad de blev :)


Valter 6 månader

För några dagar sen blev vår lille skatt ett helt halvår och kärleken till honom bara växer för varje dag som går ♥
 
 
 
• Är en väldigt glad och busig liten bebis som älskar när han får uppmärksamhet.
• Tycker väldigt mycket om både gåstolen och hoppgungan.
• Är inte nöjd så långa stunder att ligga själv på golvet, blir mest frustrerad att han inte kan ta sig fram.
• Kan dra sig baklänges rätt långt men har ännu inte förstått hur man kommer framåt.
• Sitter själv ganska långa stunder nu.
• Sover ganska dåligt på nätterna och vaknar flera gånger och vill ha mat.
• Vi kan nog säga säkert nu att han blir brunögd.
• Börjar bli mer medveten om vad som händer runt om honom.
• Har sista veckan ändrat sitt joller/prat och har nu lagt till vokalljud som "da da da"
• Äter numera ganska mycket till lunch och favoriten är majs & sötpotatis.
• Skrattar högt när man busar eller leker tittut med han.

Pustar ut...

Det har varit en riktigt händelserik helg och jag har nästan inte hunnit förstått att det är faktiskt första advent idag, och vilken advent vi fick, alldeles vitt och frostigt kallt ute, precis som det ska vara =) Fredagens sleepover här hemma gick jättebra och tjejerna somnade fnissandes strax efter tio ♥ 
 
Lördag lagade vi mat och fixade här hemma nästan hela dagen, förberedde för kvällens firande av A och det blev en riktigt lyckad tillställning även om jag somnade med F och V innan alla hade lämnat huset, det var en trött Anna som slocknade ;) Men jag tror huvudpersonen var nöjd och det är ju huvudsaken.
 
Idag tände vi första ljuset och Felicia har varit och bakat pepparkakor, sen gick vi ner på skyltsöndag och Felicia lämnade önskelista till tomten, för det fick hon en julklapp och fick sitta i tomtens knä =) Sedan var vi på glöggmys hos bror & Lina och vi slutade kvällen med att köpa pizza. Nu har både jag och A landat i soffan.. det enda som saknas är en skål med skumtomtar och ett glas iskall julmust, vill ha!!
 
 
Marinerade körsbärstomater stod på buffébordet...
 
 
även tunnbrödsnacks... sedan bjöd vi på pastasallad, kycklingklubbor, fyllda krustader, vitlöksbröd, pizzarullar och säker fler saker jag inte kommer ihåg nu =)

Det gick nästan

Hann med mig ganska bra idag, inte riktigt allt men resten får vi göra imorgon. Men paketkalendern är klar, rymdes inte så många på den samtidigt men 24 paket är inslagen och klar :) Hann även baka, städa, hälsa på jobbet och göra en del ärenden på stan. Phu...nu är det sängen!


RSS 2.0