Godaste saffransbullarna!

 
 
Jag fick förfrågan om jag kunde lägga ut receptet på Saffransbullarna jag bakade häromdagen, så här kommer det, ni måste prova det om ni vill ha riktigt goda och saftiga bullar =)
 
125 g smör
5 dl mjölk
50 jäst för söta degar
1,5 dl socker
0,5 tsk salt
1 g saffran, mortla med lite strösocker
15 dl vetemjöl
 
Fyllning:
200 g rumstempererat smör
1 dl socker
150 g mandelmassa
1 msk vaniljsocker
 
1 ägg till pensling
pärlsocker
 
Smält smöret och häll i mjölken. Värm detta till 37 grader och sedan blandar du i saffran. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med en liten mängd av detspadet. Tillsätt resten av degspadet, sockret, saltet och det mesta av vetemjölet. Arbeta samman detta till en smidig deg. Låt degen jäsa ca 40 min under bakduk.
 
Rör ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp. Dela degen i två delar och kavla ut till en rektangulär kaka. Bred på hälften av fyllningen och önskar du russin strör du det utmed den långsida som du börjar rulla ifrån. Rulla ihop degen och skär den i bitar och lägg dom i formar. Låt bullarna jäsa under bakduk ca 30 min. Pensla dessa med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250 grader, ca 8 minuter.
 
 

Vattkoppor here we go!

I eftermiddag när jag skulle byta blöja på Valter så ser jag lite röda prickar på benet och hinner tänka, vad är det här?! Tills jag lyft nästa ben och dragit upp tröjan på magen, och lite här och där är det små ljust röda upphöjda prickar.... jahapp, jamen varför inte ta allt på en gång, förhoppningsvis slipper vi vara sjuka i jul iaf. Än så länge märks inget på honom, får väl se imorgon vad det utvecklar sig till.
 
Annars har vi idag också bara varit hemma och myst, blir så när det är sjukstuga men idag fick vi sällskap av Felicia som också ville vara hemma, riktigt mysigt! Men dagens bästa var att få ta en låång dusch i lugn och ro, Andreas kom hem inatt och SOM jag längtade efter det =)
 
Hann även in en snabbis på Birsta idag och fick med mig lite smått och gott att pynta med inför advent, har inte riktigt hunnit med mig att pynta än men jag hoppas hinna det imorgon.
 
 
Liten skrutt, du har haft lite otur nu ett tag men nu får det väl vara nog för ett tag.
 

18 månader

 
 
Idag blir vår lilla skatt 1,5 år, stora killen. En litet hjärta med en otrolig vilja och energi, kan inte sitta stilla för länge för då kryper det i kroppen på honom och han måste hitta på något nytt hyss. Jag har fått höra att jag fått han för mina synder, och visst prövar han mitt tålamod lite då och då, men jag måste då gjort något väldigt bra också som hade turen att få denna underbara skatt. Sen han började på förskolan har det börja komma ganska många nya ord och han blir mer och mer duktig på att göra sig förstådd. Och i den där lilla kroppen bor det en riktigt myskille som tycker om att vara nära, kramas och pussas.
 
Mitt hjärta svämmar över när han kommer springandes och ropar "mammaaaa" och bara vill lägga sin kind mot min och så säger han "mmmmmmm" ♥♥♥

VAB Onsdag!

 
 
Idag är jag hemma med liten skatt som tyvärr vaknade upp med magsjuka, urk! Hatar verkligen det, än så länge verkar det som han fått en lindrig variant men jag vågar inte hoppas att det är så än. Handspriten används flititigt här hemma nu så ingen annan ska behöva åka dit, ni kan väl hålla tummarna åt mig är ni snäll ;)
 
 
 
 
 

Hämtar andan

Just nu sitter jag i soffan och hämtar andan lite, V är verkligen inne i en period där det krävs passning hela tiden, han är livsfarlig och klättrar upp på allt. Känns att jag varit hemma själv ett tag nu för man hinner aldrig sätta sig ner och "släppa allt" en liten stund. Men för det mesta går det väldigt bra, men det är klart att allt är enklare när man är två. Idag har jag dessutom inte alls kännt mig på topp, haft jordens huvudvärk och ont i kroppen.
 
Annars så har vi fortsatt med lite julpyssel hemma då Felicia ville spritsa lite pepparkakor med kristyr, den blev dock inget bra alls så måste göra en ny någon annan dag och hoppas på att den blir bättre. Och mitt i allt så hände det, V gick själv till sin potta och sa "kicka" och satte sig och kissade på pottan!!! Riktigt impad mamma måste jag säga ;)
 
Nu ska jag torka golven, diska undan och hänga en tvätt innan jag kryper ner i sängen och säger God Natt!!
 
 
 
 
Det ska vara mycket dekoration på pepparkakorna ;)
 
 

Fantastiska saffransbullar

Igår lovade jag Felicia att när vi kom hem idag skulle vi baka saffransbullar, och när vi ändå var på gång så bakade Felicia även årets första pepparkakor. Vi valde att baka saffransbullar fyllda med mandelmassa och vaniljkräm, och dom blev fantastiskt goda. Lussebullar i all ära men dom blir ju lätt torr om dom inte är alldeles nybakt, självklart ska vi även baka en sats klassiska lussebullar också men dessa kommer gå åt fort.
 
Efter bakning så byggde vi lite lego, läste böcker och byggde torn innan lilla skatten skulle sova. Då myste jag och Felicia till det i soffan med nybakta bullar och lite glögg, nu är det inte länge till första advent!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Att längta tillbaka

 
Sitter och tittar igenom våra bröllopsfoton, fixar tackkort och lite annat...jag vet, på tok för sent, känns inte riktigt bra men en intensiv höst att gjort att det blev senare än jag tänkt. Men bättre sent än aldrig sägs det va? ;)
 
Men det är helt underbart att titta tillbaka och minnas denna fantastiska dag, verkligen en av de bästa dagarna i mitt liv ♥
 
 
 
 
 
 
 
Det var allt för den här gången... det kommer mera ;)
 
 
 
 

En ledig fredag

Idag var Valters förskola stängd så idag har vi startat helgen en dag tidigare, härligt att få lite längre helg. Vi har bara varit hemma hela dagen för på förmiddagen var min pappa här och hjälpte oss att installera den nya diskmaskinen, äntligen!! Och på eftermiddagen fick vi besök av Johanna & Oskar, vi hade tänkt låta dom små få baka pepparkakor, men vilket skämt ;D Vi får vänta några år, Valter var inte alls intresserad, tittade mycket hellre på tv, och Oskar ville bara äta deg. Så inte en enda pepparkaka blev det =)
 
Men nu ska jag sätta lite lack på naglarna och söka upp något lite finare att ha på sig till både V och mig för vi ska trippa iväg på lite kalas om en stund.
 
 
 
 
 
 

En dag i stadsparken

En dag i höstas när vädret var helt underbart och färgerna på löven var sådär fantastiskt vackra som dom bara är under en kort period, då gick vi till vår fina Stadspark för att leka lite i löven.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En alldeles underbar dag...
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Check på två

Torsdag idag och det innebär åka till pappa för stora skatten, tog med mig både Valter och Andreas när jag skjutsade henne idag för vi skulle uträtta lite ärenden och passa på att besöka Lager 157 som hade premiär idag. Åh där fanns det väldigt mycket fint, hittade främst lite till mig och Felicia men det var en FRUKTANSVÄRD kö till kassan så jag la tillbaka mina saker och åker dit nån annan gång.... över en timme i kö, nej tack =)
 
Men vi kom hem med både en diskmaskin och kaffebrygg så nu kan vi sätta check på det, ska bli helt underbart att slippa handdiska. Nu är det bara köksfläkt kvar och det hoppas jag vi hittar en snart.... för just nu luktar det pizzeria här hemma och det är ju sådär kul. Hann även in en snabbis på IKEA för att fylla på ljusförrådet, sinar fort där nu i höst/vinter mörkret.
 
Nu krypa upp i soffan med en kopp te innan sängdags, imorgon är jag ledig, underbart!
 
 
Min fina hortensia som jag köpte som fredagsblomma förra veckan
 

Jag älskar er till månen och tillbaka

Haft en mysig kväll och eftermiddag med min familj, njöt lite extra av att ha alla samlade ikväll...vi kommer inte vara så bortskämd med det framöver då det är mycket curling på schemat nu ett tag. Vi åt en väldigt god skinkpaj till middag, Felicia åt två portioner och det är inte så väldigt ofta så jag tänkte faktiskt bjuda på receptet imorgon. Efter middagen spelade vi lite Uno och sen blev det Bonden och Greys i soffan, älska onsdagkvällar!
 
Men mest av allt älskar jag att få umgås med dessa två ♥
 
 
 
 
 
 
Till månen och tillbaka ♥
 
 
 
 

Saffranspremiär

Ikväll fick vi mysigt fika besök så då passade jag på att baka en saffranskaka, väldigt god blev den. Eftersom jag gått ner i tid nu och inte jobbar heltid längre så får jag ju en liten stund med skatterna innan det är dags för middag. Så idag myste vi till här hemma och tände lite ljus, spelade julmusik och bakade. Nu sitter jag i soffan under filten och fryser och snorar lite, vill inte bli sjuk...
 
Men här kommer ett utlovat recept på kakan, ni måste testa...kombinationen saffran och vit choklad var fantastisk.
 
 
 
Saffranskladdkaka med vit choklad & lingongrädde
 
100 g smör
100 g vit choklad
0,5 g saffran (1 påse)
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
 
Lingongrädde
 
2 dl grädde
1 dl lättsockrad lingonsylt
 
Smält smöret tillsammans med chokladen på låg temperatur. Strö i saffran och ställ undan kastrullen. Vispa samtidigt ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. Blanda i smöret och chokladen. Tillsätt sedan vetemjölet och rör om försiktigt. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Grädda i 200 grader 15-20 min. (Jag gräddade min i 15 min och skulle nästan kunna haft den lite kortare)
 
 
 
Riktigt uppskattade blev den, Felicia åt fyra bitar =)
 
 

Kalassöndag

Idag har det kalasats mest hela dagen, först var Felicia på kalas hos en kompis och sen har vi även varit och firat min pappa tillsammans med hela släkten. Nu sitter vi alla och är väldigt trötta efter en intensiv helg så ikväll tror jag vi är riktigt bekväm och äter lite hämtmat. Ska försöka hitta lite ork till en stund i tvättstugan och en liten "plockaundanrunda" så vi är laddad för ny vecka. En vecka som jag hoppas inte kommer innehålla vattkoppor på lille V då Andreas tyvärr åkt på bältros, stackaren.... för bara några veckor sedan var det hjärnhinneinflammation så nu hoppas vi att han fått vara sjuk för ett tag. Tycker vi har haft lite otur med sådan tråkigheter på sistonde och även materiella saker som självklart alltid går att ersätta men det är bara så surt när det alltid kommer samtidigt...Senaste månaden har vår kaffebrygg, vattenkokare, diskmaskin och köksfläkt gått sönder =(
 
Igår blev det Gladiatorerna hela dagen och även om det blev ganska långdraget så var det riktigt roligt och spännande, blir kul att se när det kommer på tv. Kvällen avslutades med middag hos vänner så nu ikväll blir det väldigt soft här hemma =)
 
 
Min fina skatt som gör sig ordning för kalas
 
 
 
 
Vem är den här fina stora killen som hänger i mitt vardagsrum =)
 
 
Cooling ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Efterlängtad helg

Efter en ganska seg vecka så är helgen riktigt efterlängtad, har inte gjort något speciellt alls i veckan men den har bara känts väldigt tröttsam. Men nu är det helg och det känns riktigt skönt, helt solo sitter jag i soffan med en skål godis och ett glas rött samtidigt som jag slötittar på fotbollen och surfar lite. Fredagsblommorna står på bordet och ljusen är tända, precis som det ska vara.
 
Imorgon ska vi ta med Felicia och titta på inspelningen av Gladiatorerna, väldigt spännande tycker hon =)
 
Nu ska jag försöka klicka hem lite julklappar!
 
 
 
V fick smaka marängsviss för första gången i veckan, vilken hit det blev!! =)
 
 
 
Riktigt riktigt gott....
 
 
Liite för kladdigt nu för mamman...
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0