Bakning x2

 
Imorgon ska vi träffas här hemma med vår "mammgrupp" så jag och Felicia bakade Leilas tekakor och sen bakade jag även två filmjölkslimpor. Älskar mitt recept på filmjölkslimpa, brödet blir så himla saftigt så det måste ni prova =) Tekakorna har jag inte smakat än så dom får vi se imorgon hur dom smakar, även om dom nog är godast varma med lite ost och marmelad, men det får bli nästa gång!
 
 
Filmjölkslimpa

3 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågkross
2 dl vetekli
2 msk bikarbonat
3 msk brödkryddor
1 liter lättfil
1,5 dl mörk sirap
1,5 dl lingonsylt
 
Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner filen, sirap och lingonsylten.
 
Fördela degen i två smorda avlånga bakformar och grädda i 175 grader i 60 min. Låt limporna sedan stå ca 10 min innan du tar dom ur formen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0