Happy halloween

Idag gjorde vi en pumpa och satt ut för första gången, Felicia har önskat detta så länge så igår åkte vi och köpte den och idag hjälptes vi alla åt. För att vara första gången så blev vi alla jättenöjda =) Måste fota den när den lyser ute för det blev riktigt mysigt.
 
Annars har vi idag hunnit med en tur på stan, lite mössor och vantar behövde inhandlas och både Valter och jag behövde en jacka. Vi fick tag på allt vi behövde utom nya gummistövlar till Felicia, köpte nya för inte så länge sedan men dom är det redan hål i =( 
 
Nu är jag gräsänka igen i några dagar då Andreas flög till Sthlm ikväll för curling i helgen, imorgon ska dessutom både Valter och Felicia vaccineras så jag ska strax lägga mig och ladda för morgondagen.
 
 
Vår första pumpa =)
 
 
Felicia i nya mössa och halsduk 
 
 
 
 

Och där var snön borta...

Här har det varit regn och tråkigt väder precis hela dagen, och snön som kom i helgen och igår är helt borta. Ganska skönt egentligen för riktigt än vill jag inte ha någon snö. Igår hade vi sån tur att Engla ville vara här hela dagen då fritids var stängt och hon och Felicia kunde till och med bygga varsin snögubbe, men idag är det inte mycket kvar av dom =)
 
Idag var Felicia på förskolan och jag och Valter var på mamma/barn träff på fm, efter detta mötte vi upp A för att gå och äta lunch tillsammans. Sen har jag varit och tränat inför mitt nya pass som jag börjar med till helgen och kvällen avslutades med en mysig tacomiddag. Nu sover båda barnen (och nästan jag) men jag ska försöka orka ta rätt på lite tvätt och annat pyssel innan jag ger upp för idag.
 

8 månader kvar...

Idag är det exakt en månad sen Andreas chockade mig och gick ner på knä och friade. Datum är nu satt och kyrka är bokad så det blir en vår full av planering inför denna stora dag, underbart! :)


Grattis Valter!!!

Idag blir lilla V hela 5 månader och det firade han med att vända sig för första gången =) Trodde nästan han skulle hoppa den biten eftersom det dröjt så pass länge men idag kom det, från mage till rygg.
 
Vilken underbar dag vi har idag, snön ligger kvar på backen, klarblå himmel och sol... tror det är någon minus också. Ska promenera på stan lite senare då det inte blev så mycket "att fixa ärenden igår" då min plånbok låg i mammas väska och hon var i stugan så jag får göra det idag istället. Sen ska vi förbi min mormor och fika lite och jag hoppas även hinna pyssla på lite i Valter och Felicias rum idag!
 
 
 
 

Jag och min prins

Idag har jag och Valter mest softat hemma och bara myst, känns som det är något varje dag och oftast är det stress till något, så det var helt underbart att ha en helt obokad dag. Det bästa är att hela helgen är det i princip så jag och min prins ska ha massa kvalitetstid och bara mysa tillsammans, det bästa sällskapet man kan tänka sig, det bara bubblar skratt ur honom när man busar med han =) 
 

Hej mitt vinterland

Precis när vi skulle ge oss iväg så upptäckte jag det här, vad hände?! Det är inte små snöflingor som singlar ner heller... Tur i oturen att Valter somnade i sin säng så vi avvaktar lite innan vi ger oss ut =)
 

Bästa starten

Valter tog lite sovmorgon imorse så han och jag vaknade upp i vår säng och han vaknade med världens största leende, mysunge!! Har sen hunnit med att vara på Golds och göra klart mitt pass och nu ska vi gå och fixa lite ärenden :)

Vad har ni för er denna fredag?


Vad var det i paketen...

Beställde en jättefin vinterjacka till Felicia från Nova Star, beställde den på Babyshop, leveransen gick verkligen supersnabbt och både mor och dotter blev väldigt nöjd med jackan =)
 
 
 
Felicia har önskat att hennes lekstuga ska bli ett café och för en tid sedan hade Campadre kampanj på Oskar & Ellen och då fyndade jag ett litet kak/bakelse set och även ett afternoon tea set, det första fick hon nu men det andra ska hon få i julklapp. Hon blev verkligen jätteglad över sina första bakverk till Felicias café =)
 

Hemma själv

 
Imorse tidigt så kom taxin för att hämta Andreas som har åkt till Schweiz över helgen på tävling, och eftersom det är torsdag ska jag skjutsa Felicia till sin pappa i em så i helgen blir det bara jag och Valter hemma, får se vad vi ska fylla våra dagar med. 
 
Efter att jag lämnat Felicia på förskolan imorse så åkte jag en snabbis och sa hej till min farmor & farfar, kände att det var alldeles för längesedan jag hälsade på dom. Har även hunnit med att bjuda min pappa på lunch och sen var det dags att hämta F igen. Hon var riktigt så här "förskoletrött" när jag hämtade henne, höll på att bryta ihop ena stunden och i nästa stund gapflabbade hon. Men nu har hon fått lite mellis så nu är energin på banan igen =)
 
 
Paket har vi hämtat ut idag också och två häromdagen, och allt var super så det behålls, en var tom en julklapp så jag kan visa bild sen när jag kommer hem igen =)
 
 
Nu ska jag röjja undan lite på nedervåningen, makalöst vad snabbt det ser ut som ett världskrig har gått fram!
 
 

Skulle vara kul =)

Jag är med och tävlar HÄR och vinsten är två biobiljetter till Tingeling, skulle vara så mysigt att gå och göra något bara jag och Felicia så nu håller vi tummarna =)
 

Ut på tur

Onsdag och den började som vanligt med förälder & barn passet, mitt i Valters sovtid så han blir rätt så grinig fram tills han lyckas somna. Annars var det riktigt roligt idag, vi körde lite högre tempo än tidigare :) Efter de blev det hem för lunch och nu har jag precis duschat och bäddat ner Valter i vagnen och vi ska gå och hämta hem världens bästa storasyster!


Min fina

Jag stannar dagligen upp och tittar på dig och känner sådan värme, tänk att du faktiskt är min, jag är en riktigt STOLT mamma. Just nu så kommer det så mycket roliga uttryck och funderingar samtidigt som det kan komma humörsvängningar deluxe, men min lilla tjej som håller på att bli stor, himmel vad jag älskar dig. Du ger mig så mycket tillbaka, små enkla ord som det du sa till mig i bilen påväg till förskolan imorse "jag saknar dig fastän du sitter i framsätet och jag i baksätet för jag tycker om dig så mycket", inte konstigt man får torka en tår ibland. Jag kämpar med dåligt samvete för jag inte kan ge dig så mycket tid som jag vill alltid på kvällarna nu när vi är så mycket själv, men jag gör mitt bästa och det hoppas jag du känner min skatt ♥
 
 

Den där Valter...

Valter har dom senaste dagarn hittat en ny ton, och det är den högsta och gällaste tonen ni kan tänka er... en ton som nästan skulle kunna få glas att spricka. Den här tonen använder han nu HELA tiden och den är verkligen hemsk. Han har ju även på sista tiden fått mycket mer energi och vill verkligen inte ligga stilla eller sitta fast för länge, han vill upp och se saker.... och det visar han genom att använda den nya tonen, härligt värre!
 
Men så ler och skrattar han mot mig och jag smälter, han är ju det sötaste och gosigaste som finns mitt lilla charmtroll ♥
 
 

Ny igen...

Så var en ny vecka här igen, det går fort nu =) Måndag innebär att Felicia är hemma från förskolan och idag har vi nog inte gjort något speciellt egentligen. Vi tog det väldigt lugnt imorse och åt frukost läänge, sen plockade jag och Felicia fram lite pyssel och gjorde garnbollar, medans fick Valter hoppa i hoppgungan =) När Andreas kom hem på lunch så skruvade han och Felicia ihop en hylla som vi ska ha på Valters rum, det börjar äntligen hända lite där inne. Sen har vi hunnit vara och handla lite mat inför veckan också, men inte så mycket blev det för ikväll kommer Linas matkasse igen =)
 
Men nu ska jag ta tag i kvällens middag som blir ugnsstekt lax, pressad potatis och romsås!
 
 
Favoritsysselsättningen =)

Vardagslyx

Började dagen med ha pass imorse sen hem för lite lunch och sen la jag mig faktiskt och sov med Valter, hur skönt var inte det då?! Måste bli bättre på det.

Eftersom onsdagar är enda vardagen som Andreas är hemma på veckorna ska vi unna oss lite vardagslyx och kvalitetstid med familjen :)


Syskonkärlek

Idag har Felicia varit mycket piggare så vi åkte på förskolan imorse för att vara med på fotograferingen, sen åkte vi dock hem så hon fick vara hemma en feberfri dag =) Hon träffade på en kompis på förskolan som följde med oss hem och var här fram till eftermiddagen, lycka för skatten. Dom lekte i snön, tittade på film, vi spelade spel och jag bakade muffins med dom =)
 
Själv har jag annars varit sjukt trött idag (igen) förstår inte när man ska få känna sig pigg igen... Men jag har iaf storstädat vårt sovrum, bäddat rent i sängarna, plockat lite och nu ska jag ta tag i en stooor strykhög. Andreas han är och jobbar ikväll igen, börjar tycka att det är fruktansvärt tråkigt att han måste vara borta tre kvällar varje vecka med tanke på att han även jobbar på dagarna och är borta ganska många helger =(
 
 
 

Sjukstuga

Här är stora skatten hängig med feber, inget annat utan bara feber, konstigt?! Men ingen riktig ork har hon stackarn :(

Valter har precis somnat ute i vagnen så nu ska jag och Felicia ätit lite lunch och sen spela lite spel :)


Höst

Idag har jag varit ute nästan hela dagen, först promenerade jag med Felicia till förskolan och sen tog jag och Valter en långpromenad med Johanna och Oskar. Sen har jag varit ute en bra stund och krattat löv och sen avslutade jag med en prommis för att hämta Felicia. Men det har varit helt underbart väder här idag så det var verkligen jätte skönt!


Tjockproppen inte riktigt lika tjock...

Satt och tittade på kort på Valter och hittade ett från när vi var på Kreta för en månad sen och efter det tittade jag på ett nytaget och ser där att min lilla tjockis är ju inte lika tjock längre... Men han är ju otroligt mycket rörligare nuförtiden så han gör väl av med mer energi, eller så får han inte i sig riktigt lika mycket mat längre eller så är det en kombination. Men som dom sa på BVC, alla ser att han inte är svältfödd =)
 
 
 
 
 
 

Soffläge

Båda barnen sover och Andreas är på möte så jag har faktiskt hällt upp en skål med godis och intagit soffan framför Bonden och sen är det Greys, onsdagar är verkligen min "tv-kväll" =) Men jag tänker försöka att vara lite duktig och varva med lite plock i reklampauserna, känns mycket bättre att gå och lägga sig när dagen är undanplockad. Har tusen "måsten" att göra här hemma egentligen, men nu blundar jag lite för det. Valter fick ikväll hela smakportionen gröt för första gången och han tycker verkligen det är jättegott nu, riktigt hugger efter skeden =) 
Tänk om det skulle bli så att han skulle sova hela natten när han väl äter en hel riktig portion, hoppas kan man ju iaf göra =)
 
 
Mys med pappa ♥

Hemma efter träning

Precis kommit hem efter att ha varit på Golds och haft mitt förälder & barn pass, var så många idag och det var verkligen super kul :) Alla kämpade som bara den!!

Nu har lilla V precis somnat och för mig blir det lite lunch.


Längtar tillbaka

Nu är det över en månad sen vi åkte till Kreta, en resa vi såg fram emot så länge och tänk så snabbt den veckan gick. Nu är den ett minne blott men ikväll när Felicia skulle somna så låg vi och pratade om resan och vi har ju så himla många fina minnen därifrån. Vi får leva på dom hela hösten och vintern =)
 
 
 
 
 

Valter och Oskar

 
Hmm... var en rätt fin leksak du hade där...
 
 
Om jag inte tittar på honom så kanske han inte märker att jag tar den....
 
 
Haha, jag klaradet det! =)
 
 

Godmorgon

 
 
Här ska vi skynda oss iväg på förskolan för Felicia ska dit lite tidigare än vanligt då dom skall åka skridskor nu på morgonen. Valter och jag ska sen iväg på vår mamma/barn träff som vi har varje tisdag med ett gäng super härliga mammor och barn.
 
Trevlig tisdag!

Vilken hit

Valter har så mycket energi nuförtiden, vill inte ligga ner för han har inte riktigt kommit på det där med att vända sig och då antar jag att det blir lite för lite som händer =) Babysittern går bra ett tag, bära helt okej men helst av allt vill han stå och hoppa i knät, då är han som mest nöjd =)
 
Så idag plockade vi fram hoppgungan som vi fått låna för att se om det var något han gillade, och OM han gjorde, det blev en riktig hit!
 
 
 

Valter 4 månader

 
Valter 4 månader
 
Nu är det drygt en vecka sedan som Valter blev fyra månader och här kommer en statusuppdatering över hur vår lilla skatt är och kan nu =)
 
♥ Är otroligt nöjd och glad för det mesta.
 
♥ Gråter väldigt sällan, man blir nästan förvånad när det händer =)
 
♥ Är otroligt sällskapssjuk och vill gärna stå upp i knät hela tiden så han inte missar något.
 
♥ Greppar saker bättre och bättre, men det är inte klockrent än.
 
♥ Har blivit otroligt mycket stadigare när han sitter upp och ligger på mage.
 
♥ Har precis börjat få små smakportioner havregröt på kvällarna.
 
♥ Äter fortfarande några gånger per natt men sover annars jätte bra.
 
♥ Stoppar precis allt in i munnen som han kommer över.
 
♥ Skrattar oftare "riktiga" skratt när man busar med honom.
 
♥ Vägde när han var drygt 4 månader, 8110 g och var 66 cm lång =)

Soft morgon

Lite småseg morgon var det här, men ganska skönt att slippa stressa. Båda barnen har badat, Valter sover nu ute i vagnen och jag och Felicia har pysslat lite.

Men nu ska jag hoppa ur mjukisbyxorna och fräscha till mig lite. Idag lovar jag att fyramånadersinlägget kommer :)


Trötta trion

Felicia och jag startade dagen ned att gå på familjegympa tillsammans, så mysigt att göra något bara vi två. Efter det har dagen bara gått i ett. Felicia var hos en kompis och lekte på em och då passade jag på att tvätta, stryka, rensa bort alla Valters urväxta kläder och börja rensa lite i det som ska bli Valters rum, avslutade allt med en promenad :)

Dagen avslutades sen med middag hos mina föräldrar och vi var tre trötta som kom hem, skatterna sover sött och nu ska jag göra dom sällskap. Godnatt!


Nyvakna

Här hemma är det storm och regn idag så jag har tänt en brasa och massa ljus så nu ska jag och Felicia mysa med frukost framför Lotta på Bråkmakargatan :)


Galet

Den här veckan har bara sprungit iväg, vet knappt vad jag gjort men dagarna har bara försvunnit =) Men jag har gått omkring och njutit i min lilla "bubbla" och tittat ner på min fina ring och bara varit allmänt lycklig =) Men nu är det härliga fredag och jag ska njuta av en mysig helg med barnen. Andreas åkte iväg på tävling igår så han blir borta till på söndag, trist, men så är det ibland. Valter har ju hunnit med att bli fyra månader också så senare idag kommer ett inlägg som sammanfattar honom nu, är väldigt kul att kunna se tillbaka på dessa.
 
Men nu ska jag ta tag i den här dagen och pyssla på och göra fredagsfint här hemma!
 
 
Bästa kompisar ♥

RSS 2.0